Долг харьковчан за теплоснабжение сократился на 70 миллионов гривен

23.07.2012 16:20   -
Автор:

У Харківських тепломережах впевнені, для вчасного розрахунку за спожиті комунальні послуги в Україні створені всі умови. Угода реструктуризації боргу, укладена між комунальним підприємством та споживачем, дозволяє сплачувати рахунки необтяжливо для родинного бюджету.  Якщо ж доходи власників житла не досить великі, платити за тепло і гарячу воду їм допоможе держава.

Галина Кузнєцова, начальник філії «Харківтеплозбут» КП «ХТМ»:

-Должник или просто потребитель может прийти в отдел субсидий, районного управления труда и социальной защиты, предоставить документы об уровне доходов семьи и тут же он получит, ему назначается субсидия. По другим инстанциям ходить не надо. Этот процесс, показательны следующие цифры: в 2011 субсидии на услуги теплоснабжения получали 36.936 семей, на сегодняшний момент, на 1 июля 2012, уже получают 40.912 семей субсидии.
 
ХТМ веде цілеспрямовану роботу зі зниження заборгованості населення за послуги теплопостачання. По всіх районах міста працюють пересувні каси. Споживач може здійснити щомісячну оплату, не витрачаючи час на пошук інших пунктів прийому платежів. З боржниками тепловики постійно проводять роз’яснювальну роботу, надають допомогу з оформлення субсидій.

Комунальники запевняють, поки справа не дійшла до суду, все можна вирішити, з урахуванням інтересів обох сторін. Але, якщо борг перетнув розумну межу, судові виконавці накладають арешт, описують та вилучають майно боржника.

Галина Кузнєцова ,начальник філії «Харківтеплозбут» КП «ХТМ»:

-За 2011 год у нас подано 20637 заявлений на выдачу указа на сумму 106 миллионов. За 6 месяцев 2012 года передали 6 тысяч заявлений на сумму 32 миллиона гривен. Я еще раз обращаюсь к жителям: не надо накапливать долги, а необходимо просто оплачивать.

Комунальне підприємство Харківські теплові мережі надає послуги майже мільйону людей, які мешкають у понад п’яти тисячі будинків. Для обслуговування такого великого мегаполісу та виконання своїх зобов'язань перед споживачами необхідні великі фінанси. Тож, впевнені комунальники, вчасна оплата за комунальні послуги – це гарантія  якості і комфорту в оселях харків’ян.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.