Документы о приеме на работу запретят подавать в бумажной форме

18.09.2019 13:11   -
Автор:
Кінець паперовій епосі. Уряд має намір заборонити подання документів про прийом на роботу в паперовій формі. За думкою міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета, введення електронної форми замість паперової суттєво знизить витрати з державного бюджету. За його оцінкою, на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн. гривень щорічно. 
 
Дмитро Дубілет міністр Кабінету Міністрів 
 
Закони, які зобов'язують зберігати паперові справи 75 років, повинні залишитися в минулому столітті. Це теж буде корисно для бізнесу… Сильно спростимо всю логіку погоджень. Блок-схеми, за якими документи "ходять" по кабінетах, спростимо і скоротимо в три-чотири рази
 
Також, на думку міністра, необхідно перевести в електронний формат весь оборот, який стосується конкурсів, відряджень, найму і звільнень. На розробці уряду – створення єдиного реєстру держслужбовців. Для впровадження такого механізму необхідно змінити кілька законів і постанов, а також впровадити правильні IT. Реалізувати такий проект зможуть протягом шести-девяти місяців, підсумував Дмитро Дубілет.

Следите за нашим сайтом вFacebook, TelegramиTwitter.