Доходы от репетиторства, аренды жилья, перевозок, работы за рубежом тоже облагаются налогом

10.04.2018 16:57   -
Автор:
На Харківщині триває кампанія з декларування доходів громадян. Останній день подачі декларації, розповідають податківці, друге травня.  
 
Микола Рибаков начальник ГУ ДФС у Харківській області 
 
Все те граждане, которые получают доходы, помимо заработной платы, они у нас должны облагаться подоходным налогом. Это репетиторство, сдача аренды жилья, это перевозки и так далее. Есть разные цифры, на сегодняшний день, говорят, что у нас в тени находятся более 40% доходов, которые получают граждане и это наши резервы. Поэтому наша задача – вывести их из тени.
 
Також зачасту не показують свої доходи громадяни, які працюють за кордоном. У тіні сфера роздрібної торгівлі та громадського харчування. І це проблема, переконує Микола Рибаков, адже згодом всі ці люди прийдуть за соціальними виплатами. Громадяни не охоче декларують свої прибутки, пояснюють експерти, бо не мають довіри до держави.
 
Людмила Головня головний бухгалтер агенства нерухомості 
 
Каждый раз, когда речь заходит о налогах, встает самый главный вопрос – почему мы должны, а они нет? Кто они – объяснять не надо. И мы видим, что кто-то платит, а кто-то нет.
 
Алла Приседська голова обласної профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг 
 
Люди смотрят, как декларируют у нас те, кто обязан декларировать – и госслужащие, и специалисты, которые работают чиновниками в Киеве, и в министерствах и так далее. Люди видят, это не всем вообще-то это нравится какие доходы по сравнению с теми доходами, которые есть у людей.
 
В Україні, переконують податківці, одна з найнижчих систем оподаткування в Європі – вісімнадцять відсотків податку на додану вартість та півтора проценти війського збору. Наразі на Харківщині декларації здали більше тринадцяти тисяч громадян. Вони задекларували понад мільярд триста тисяч гривень доходів. Серед тих, хто показав свої статки, близько сімдесяти чоловік мільйонерів.