Договор про Ассоциацию с Евросоюзом. Риски и перспективы подписания документа обсуждали сегодня на форуме

08.10.2013 19:27   -
Автор:

Нова сторінка в розвитку України. Угода, яка дасть поштовх для економіки.  Ризики та перспективи Ассоціації з Європою – головні питання, які наразі хвилюють суспільство. І сьогодні це обговорювали на форумі, присвяченому цій події. На засідання приїхав Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні. Ділитися досвідом, адже двадцять років тому, коли його держава підписувала подібний договір, були і противники інтеграції в Європсоюз. Але в результаті Австрія отримала чимало привілей та переваг в економіці, промисловості та торгівлі. Україна має йти своїм шляхом розвитку, сказав посол, але орієнтуватися на досвід успішних країн, які стали членами Євросоюзу. А Україні є що привнести в Європу і з чим скласти конкуренцію іншим державам.

Вольф Дітріх Хайм Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні

-Украина может быть успешной, Украина имеет массу конкурентных преимуществ, с одной стороны, это трудовые ресурсы, как раз тут в Харькове, у вас очень высококвалифицированные кадры, выпускники университетов, технических университетов, а в Европе уже длительное время не хватает таких ресурсов, особенно в области машиностроения, ІТ технологий, в Харькове же как раз самый крупный центр по информационым технологиям в Украине и у нас много австрийских компаний, которые работают с разработчиками, с системными аналитиками, специалистами в Харькове. вы можете конкурировать с европейцами в этом вопросе с точки зрения продуктивности и производительности труда.

Саме ІТ технології та інновації стануть візитівкою Харкова, запевнив віце-губернатор Юрій Сапронов. В області також роблять ставку на розвиток сільского господарства, родючі землі – багатство держави. В цьому процесі важливо зацікавити населення.

Юрій Сапронов заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Сегодня с перефирии трудовые ресурсы в значительной степени мигрируют либо в районные центры, либо в обласной центр – Харьков. Сейчас самое главное – возродить занятость, и мы уже это делаем, итоги работы в двух районах скоро будем подводить итоги, нужно возрождать сельско-хозяйственные кооперативы, нужно возрождать занятость.

Та головне, на думку Юрія Сапронова, Асоціація з Європою дасть нові умови та нову якість розвитку для України вцілому. Хоч і доведеться попрацювати.

Юрій Сапронов заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Я считаю, что для харьковских предприятий – это больше шансов и возможностей, чем рисков и в первую очередь больше шансов для молодежи, которые может впервые хотят создать свой бизнес, малый бизнес, риски наверно одни, но хорошие, но мы будем вынуждены подтягивать качество продукции, уровень нашего мышления к европейским стандартам, так как сейчас живет весь мир.

Підписання договору про Асоціацію з Євросоюзом, вважають учасники форуму, відкриє нові ринки збуту для країни, прибере перепони для торгівлі, які поки ще є.

Вольф Дітріх Хайм Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні

-Я уверен, что цены на товары будут ниже, потому, что будет меньше барьеров, меньше тарифов на таможне, будут лучше сети дистрибьюторские,выгоды будет больше, я уверен в этом. большинство товаров, которые есть здесь, дороже, чем в Австрии.

Та все ж для того, щоб вийти на європейській рівень Україні доведеться витратити не один рік. Буде складний перехідний період для підприємств, які мають переналаштуватися на загальносвітовий стиль життя та ведення бізнесу, прогнозують фахівці. Але в довготривалій перспективі це єдино правильний вибір для України.