Дочекалися. В Україні таки посилюють карантин

12.10.2020 15:04   -
Автор:
У МОЗ не раз зазначали, що намагаються не допустити італійського сценарію, коли тамтешні медики просто не встигали всім захворівшим надавати своєчасну медичну допомогу. І от Україна опинилась майже на межі, через велику кількість госпіталізацій медична система не витримує навантаження. Уряд прийняв рішення розпочати у Києві, Одесі та Маріуполі підготовку до розгортання інфекційних шпиталей. Готуватимуть до прийому коронавірусних хворих і відомчі медустанови. Крім того МОЗ повинен збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медпрепаратів для лікування ускладнень COVID-19, а також збільшити кількість ПЛР-тестувань до 50-ти тисяч на добу і до кінця місяця 80% ліжко-місць забезпечити киснем. Бо пандемія прогресує. Лікарні переповнені, місць не вистачає як для ковідних хворих так і людей з пневмоніями, які також потребують госпіталізації. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
В нас суттєво збільшилась кількість людей з пневмоніями. За минулий тиждень 22 400 осіб. Наприклад тиждень з 13 по 19 липня в нас загальна кількість пневмоній була 4234, т.б. ви бачите більше ніж в 5 разів. Зрозуміло, що зростає кількість хворих цілком і кількість госпіталізаціф зростає. За весь час пандемії в Україні захворіло 265 454 людини.
 
Також в Україні заклади вищої освіти тимчасово переводяться на дистанційне навчання. Осінні канікули у школах повинні будуть розпочатися до 15 жовтня, точну дату визначатиме місцева влада. В "червоних" і "помаранчевих" зонах заклади громадського харчування, ресторони та клуби працюватимуть тільки до 22-ої години. 
 
Введенням таких посиленних карантинних заходів уряд намагається стримати пандемію. Крім того звертається і до українців не ставитися легковажно до власного здоров"я, з ознаками COVID-19 звертатися до лікарів, от тільки, кажуть, слід утриматися і не турбувати їх після 8-ої вечора.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Якщо у вас є така можливість телефонуйте їм протягом робочого дня. Чому я приділяю цьому увагу. Спілкуючись з нашими лікарями, вони говорять, що починають отримувати велику кількість дзвінків після 8-ої 9-ої вечора. Ну чому в нас всі так вважають, що це абсолютно привально, весь день почувати себе погано, розуміють, що треба звернутися до лікаря, але зателефонують вже практично вночі. Давайте з більшою повагою ставитися до лікарів, які рятують нашк життя і лікують нас.
 
В той же час очильник відомтва наполягає на тому аби сімейні лікарі дотримувалися встановленого протоколу надання медичної допомоги при лікування коронавірусних хворих, які найближчим часом будуть надіслані всім медикам. Ну а всім українцям радить дотримуватися карантинних правил, задля власної безпеки, до того ж що уряд зокрема посилює відповідальність за неносіння масок