До роботи готові 92% об’єктів вуличного освітлення. Які вулиці в Харкові засяють наступними (відео)

26.04.2023 17:58   -

Наразі селище Кулиничі, що на околиці Харкова, й досі без вуличного освітлення – російські окупанти гатили сюди з артилерії, градів, випустили чимало ракет. Під час обстрілів суттєво постраждали й електромережі. Та робітники КП «Міськсвітло» звітують: більшу частину пошкоджень уже усунули.

МИХАЙЛО ТАТЬКОВ НАЧАЛЬНИК ВИРОБНИЧОЇ СЛУЖБИ КП «МІСЬКСВІТЛО»
Ми вже замінили 960 метрів мереж повітряних, зараз ми будемо замінювати ще приблизно 70 метрів мереж. По селищу ми замінили також 2 опори, 12 аварійних випадків усунули й відновили роботу 1645 метрів повітряної мережі.

Роботи з ремонту повітряних мереж на цій вулиці триватимуть до кінця наступного тижня, додає Михайло Татьков. Проте селище знов засяє тільки після отримання необхідного дозволу від мерії і військових. Крім того, весь цей час фахівці підприємства постійно відновлюють освітлення по всьому Харкову. Почали з центральної частини міста, основних магістралей і пішохідних переходів. Загалом до роботи вже готові 92% світлоточок.

МИХАЙЛО ТАТЬКОВ НАЧАЛЬНИК ВИРОБНИЧОЇ СЛУЖБИ КП «МІСЬКСВІТЛО»
Підприємством на даний час усунено понад 4 тисячі аварійних ситуацій, замінено більше 500 освітлювальних приладів, 14 кронштейнів, проведено заміну 1925 електроламп. Ми відновили загалом 1100 кілометрів мереж.

8% відсотків об’єктів вуличного освітлення вщент зруйновані й не підлягають відновленню, тож поки чекають своєї черги на заміну. І хоча в Харкові перевірені та відремонтовані майже всі світлоточки – щовечора з них працює 37%.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

МИХАЙЛО ТАТЬКОВ НАЧАЛЬНИК ВИРОБНИЧОЇ СЛУЖБИ КП «МІСЬКСВІТЛО»
Якщо по вулично-дорожнім об’єктам чи мережам – це 1166 об’єктів дорожньої мережі. Якщо в кількості світлоточок – це, приблизно, 34 тисяч світлоточок. Із кожним разом кількість світлоточок збільшується, згідно розпорядження.

Нещодавно ввімкнули вуличне освітлення в П’ятихатках. Селище також значно постраждало від обстрілів, але більшість мереж ремонтникам таки вдалося відновити, розповідає Михайло Татьков. І додає: які вулиці засяють наступними – поки не розголошують.

ОСТАННІ НОВИНИ