"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

До Першої столиці приїхали польські експерти зі створення та управління ОСББ

Світлана Таранова голова селищного ОСББ на польській тренінг шла залюбки. Каже, нових знань часто не вистачає.

 Світлана Таранова голова правління ОСББ "Мрія", селище Селекційне Харківської області

-Сегодня очень много проблем возникает – это и проблемы с землей, и проблемы с неплательщиками это очень большая сегодня проблема.

У Харкові щороку проводять курси з підвищення кваліфікації для голів домоуправлінь. А такий обмін досвідом з польськими колегами – проходить вперше. З усіх міст України обрали уього три, і Харків, кажуть, недарма увійшов в їх перелік.

Ян Гранат Генеральний консул Польщі у Харкові

-Это академический центр, научный центр страны и думаю, что похожие проблемы в этом городе что касаются вопросов города и его развития с теми проблемами, которые у нас возникают.

Яцек Колібський голова Правління Європейського інституту нерухомості, управитель різних об'єднань співвласників у м. Кракові

-Будем говорить о конкетных достижениях в Польше которые имеют уже свыше 20 лет у нас тоже меняли господарство. Я думаю, что наши достижения будут очень выгодны и удобны для пути по этой дороге на Украине .

Володимир Бабаєв ректор Харківської національної академії міського господарства

-Опыт Польши и других стран говорит о том, что человек должен отвечать за каждую вложенную копейку вложенную в собственный жилой фонд .

Після тренінгу усі отримають сертифікати. А ще відберуть десять слухачів, які на тиждень поїдуть на навчання до Кракова.

Юлія Самойлова член Національної Ради з питань функціонування и створення ОСББ при Кабінеті Міністрів України

-Они будут с 9 часов утра до шести часов вечера изучать опыт управителей, зажонцев, как они называются по польски многоквартирных домов.

Наразі у Харкові існує понад триста об"єднань співвласників. До кінця року у планах створити ще сорок. На підтримку ОСББ на цей рік виділили близько семи мільйонів гривень.

Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские Известия