До обласної писхіатричної лікарні № 3 надійшло нове медичне устаткування

28.12.2012 19:08   -
Автор:

Ручної роботи лікарі тепер позбавились. Натискаючи всього на одну кнопку цей рентгенодіагностичний комплекс включається, пацієнта можна оглядати у трьох положеннях:  лежачи, стоячи і в русі. При цьому з мінімальною дозою опромінення.

Оксана Перебийніс рентген-лаборант

-Потому что диафрагма открывается только на кассету, не шире, т.е. пациент получает облучение только на тот орган, который нам необходимо исследовать.

Ось ця рентгенустановка, яка була раніше в обласній психіатричній лікарні, відслугувала свій строк. Тому потребувала заміни. Як і ультразвуковий апарат. На його місці тепер – сучасний, що дозволяє оцінити різні патології в тому числі і онко.   

Євген Фоменко лікар ультразвукової діагностики

-Эта программа позволяет на очень ранних этапах выявить онкологию и затем уже провести более расширенный объём соответствующих исследований. Это во-первых просто и это можно делать много раз и можно контролировать качество той же химиотерапии. 

Матеріально-технічне оснащення психіатричної лікарні, якій 200 років, потребує оновлення, зазначає заступник губернатора. Тож за останні два роки на нове устаткування було залучено понад 4 мільйони гривень з обласного бюджету та і позабюджетних коштів.

Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Ми на сьогодні крок за кроком намагаємося забезпечити хоча б мінімальні стандарти діагностики і лікування. Ультразвук, рентгенапарат – це є ті два прилади, які дозволяють нам діагностувати і полегшать роботу у лікуванні лікарів і звичайно допоможе пацієнтам.

За словами Ігоря Шурми, планується вкласти в цю установу ще близько восьми мільйонів гривень, які підуть на оновлення обладнання та ремонт корпусів та палат, щоб перш за все покращити умови перебування пацієнтів і медперсоналу.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.