До конца года во всех домах коммунальной собственности отремонтируют системы дымоудаления при пожарах

01.09.2012 18:05   -
Автор:

Людмила Цегольник ,заступник начальника управління з контролю обслуговування житлового фонду КП "Жилкомсервіс":

-Вот за этой дверью, которая не открывается, и так практически на каждом этаже и с каждом доме здесь стояки-гидранты. Все захламлено жителями и мы ведем борьбу, ведем роботу с ними, обьясняем,что это для их же блага. Но к сожелению пока нас не очень хорошо слышат.

Окрім цього, каже Людмила Цегольник, власники квартир ставлять додаткові двері в тамбурах, привласнюючи квадратні метри. Це також заборонено, але така ситуація чи не на кожному поверсі. Але саме там і стоять канали димовидалення, які необхідно раз на тиждень перевіряти інженерам.

Віктор Лук'янов ,бригадир:

-В тамбуре квартир проходит канал дымоудаления. На канале дымоудаления установлен клапан дымоудаления электроприводом. Под клапам дымоудаления находиться кнопка, кнопка включения в случае необходимости системы дымоудаления.

Цю систему вмикає сам власник квартири у випадку необхідності. І вимикає також. При цьому лунає сирена.

Інженери кажуть, приходити з перевіркою системи димовидалення доводиться або вранці, або ввечері. Тільки тоді є надія, що пустять у тамбур. Складання відповідних актів про порушення, кажуть комунальники, не дає результату. Адже власнику легше заплатити штраф,бо його сума невелика, а не демонтувати двері. Більше того, останнім часом почастішали випадки крадіжок різного обладнання.

 Андрій Лук'янов ,інженер-наладчик:

-Много хищений по городу, хищения аппаратуры, двигателей, что затрудняет обслуживание. А именно в текущих, затруднение попаданий в тамбора, вы сами видели. Система нероботоспособна, если такое просиходит, то составяется акт о хищении и система снимается с обслуживания.

І цим самим вона не спрацює при виникненні надзвичайної ситуації. Тож комунальники закликають не захаращувати технічні приміщення і не встановлювати додаткові двері у тамбурах.