До конца года в планах Департамента территориального контроля очистить город от 500 квадратных метров незаконных сооружений

06.12.2019 16:47   -
Автор:
Власник кафе по вулиці Червоні ряди, 16, що поряд із Центральним ринком, вирішив встановити критий майданчик, щоб вмістити більшу кількість клієнтів. Але при цьому грубо порушив правила благоустрою Харкова та чинне законодавство. Адже МАФ збудований без дозвільних документів. Спеціалісти Департаменту територіального контролю виявили власника майданчику та зібрали відповідні матеріали. Втім вимоги міськради були проігноровані. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю Департаменту територіального контролю
 
Департаментом винесено припис з вимогою демонтажу самовільно встановленого об'єкту протягом трьох днів. Однак вимоги цього припису не були виконані, то в подальшому виконавчим комітетом прийнято рішення щодо примусового демонтажу зазначеного об'єкту.
 
Тож аби працювати у правовому полі та встановлювати такі тимчасові споруди підприємцям необхідно укласти відповідний договір із КП "Сучасне місто", що і є підставою для розташування МАФу. Втім роботи із звільнення території міста від нелегальних об'єктів проводяться щодня у різних районах міста, тільки у Холодногірському району у цьому році вже демонтовано 27 об'єктів. Але цифри по всьому місту значно більші, бо робота Департаменту територіального контролю із виявлення МАФів-нелегалів триває у Харкові вже третій рік поспіль. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю Департаменту територіального контролю
 
Всього за результатами роботи Департаменту виконавчим комітетом Харківської міської ради прийнято рішень щодо демонтажу 2525 об'єктів. На даний час вже виконано близько 40% цих рішень. Щодня проходить демонтаж двох-трьох тимчасових споруд розміщених самовільно. І до кінця року ще планується звільнити територію міста від тимчасових споруд загальним розміром 500 метрів квадратних.