До конца августа ни одной амброзии на улицах города. В Харькове проводят рейды по выявлению аллергических сорняков у домов и предприятий

08.08.2014 17:35   -
Автор:

Жодного паростка амброзії ані на придомовій території, ані поблизу приміщень підприємств – залізне правило, яким сьогодні керується інспекція з благоустрою, проводячи рейди у Комінтернівському, Фрунзенському, Московському та Київському районах. За кілька тижнів ці алергени квітнутимуть, а тому вже сьогодні треба подбати про те, щоб їх пилок не загрожував здоров’ю городян.

Юрій Коваленко заступник директора Департаменту комунального господарства

Нам нужно провести профилактические мероприятия по предотвращению цветения амброзии на территории города Харькова. Для этого две недели назад Департаментом коммунального хозяйства были направлены уведомления во все организации, которые занимаются этим вопросом о том, что необходимо провести мероприятия по уничтожению амброзии полыннолистной. Сейчас мы проверяем выполнение этих мероприятий.

Члени інспекції з благоустрою патрулюють кожну вулицю та проспект. І ось, одне з перших порушень: небезпечний алерген знаходять прямо перед вікнами житлового будинку по проспекту Гагаріна, 43.

Юрій Коваленко заступник директора Департаменту комунального господарства

Администрация района, в ходе работы комиссии, проведет работу с балансодержателем этого жилого дома, с лицом ответственным за благоустройство прилегающей территории, в течении трех суток обяжет провести мероприятия по уничтожению очага возрастания амброзии.

У разі невиконання вимог протягом трьох діб – штраф неминучий.Тоді за справу візьметься міська адмінкомісія, яка і визначить суму грошового стягнення. Для юридичних осіб вона може становити одну тисячу сімсот гривень, для фізичних – тисячу двісті