До Харкова з Німеччини прибув гуманітарний вантаж зі спецавтомобілями для рятувальників ДСНС (відео)

30.10.2022 19:24   -

Два спецавтомобілі отримали харківські рятувальники від міжнародних партнерів . Це дві сучасні машини, що врай необхідні для роботи харківських рятівників в умовах війни.

АНДРІЙ ДРОНОВ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ПОЖЕЖО-РЯТУВАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ №9 ГУ ДСНС В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Потреба є. Тому що після обстрілів ми виїжджаємо та розбираємо завали. Ми дійно потребували ось такі автомобілі. Вони прибули з Німеччини . Вони обладнані всім тим, що нам потрібно. Зараз ми вивчаємо їхні тактичні можливості , але в них є і цистерна в котрій знаходиться десь 1,6 тони води – тут. І аварійно-рятувальне обладнання, що передбачене для розбирання завалів.

Окрім спецмашин для рятувальників до Харкова із-за кордону прибув ще й гуманітарний медичний вантаж, теплий одяг , ковдри, засоби гігієни та 200 тисяч таблеток хлору для комунального підприємства “Харківводоканал”. Все це приїхало зі Страсбурга та Кельну.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Завдяки ініціативі мера нашого міста Ігоря Терехова, його співпраці з нашими європейськими партнерами сьогодні наші німецькі друзі доставили до міста Харкова дуже важливу допомогу. Це дві сучасні пожежні машини, які мають необхідне повне обладнання для того, щоб виконувати завдання, які стоять перед нашими рятувальниками. Це дуже важлива допомога. Ми дуже вдячні нашому керівництву, всім рятувальникам нашого міста, які виконують над важливіші завдання і роблять дуже важливу роботу. Рятують наших харків’ян. Завдяки їм збережені тисячі життів , збережена інфраструктура міста. Вони працюють над ліквідацією тих пошкоджень, які завдають російські агресори, тому я впевнений, що я ця допомога, ці сучасні пожежні машини нададуть можливість більш ефективно виконувати ті завдання, які завдання, які сьогодні стоять перед нашими рятувальниками. Також доставлена допомога, яка буде передана водоканалу на знезараження і очищення води. І в партії цієї гуманітарної допомоги є і медикаменти , які також будуть направлені тим хто їх потребує. Тому ми вдячні фонду. Завдяки такій підтримці ми впевнені, що ми переможемо, Харків відбудується і буде кращим європейським містом.

Як повідомили в міжнародній організації, подібного роду гуманітарну допомогу для Харкова привозять не вперше. Наразі вони тут, щоб знову зібрати перелік потреб, які зараз мають місце в Харкові, що живе в умовах війни.

ДАР’Я РОМАНЕНКО КООРДИНАТОР ПРОЕКТУ НІМЕЦЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ISRAAID GERMANY В УКРАЇНІ ТА РУМУНІЇ
Харків є другим найбільшим містом в Україні, яке не просто постраждав від бойових дій, а також приймає велику кількість ВПО з Луганської та Донецької областей. І ми знаємо, як Харків і його населення потерпає від війни, яку розв’язала росія. Отже, наша задача, – зробити оцінку потреб населення і допомогти там, де ми можемо. І ми бачимо, що в Харкові завдяки взаємодії влади , громадянського сектору та міжнародних організацій ця допомога буде використана найкращим чином.