До Харкова прибула Плащаниця Пресвятої Богородиці

26.09.2012 22:11   -
Автор:

Біля Свято-Покровського собору яблуку ніде впасти. Більше п`яти тисяч вірян зібралися, щоб побачити Плащаницю Пресвятої Богородиці. Черга-далеко за межі храму.((показать на картинке)). Першими християнську святиню зустрічають священнослужителі

Для православних вірян Плащаниця -  не просто зображення Пресвятої Богородиці. Це чудодійна ікона, що зцілює від різноманітних хвороб.

Михайло Скорик протоієрей, настоятель Вознесенського храму

-Это своего рода образ Божьей Матери, который говорит нам о том, что Божья Матерь представилась от этого мира в вечность, но мира не оставляет.

Ікона справила враження на харківських прихожан, які прийшли до Богородиці з різноманітними проханнями.

Валерія Іваськів прихожанка

-Ну как говорят, попросить здоровья, помолиться, поблагодарить за все хорошее что есть и все.

Ірина  Баздирєва прихожанка

-Я хочу попросить обо всем, о том, чтобы у людей предрассудки исчезли, о том, чтобы в мире наладились отношения между людьми.

В Україну Плащаниця прибула аж з Гефсиманії. Завдяки фонду Олександра Фельдмана. Нещодавно митрополит Київський Володимир подякував  йому за сприяння в організації привезення цієї святині. Перед тим, як потрапити до Харкова, реліквія вже побувала у храмах Києва та Полтави. На Харківщині святиня пробуде до двадцять дев`ятого вересня. Її покажуть у чотирьох храмах міста й області. Після подорожі Україною реліквію повернуть в Ієрусалим.

Олександра Суфіянова, Євген Карпенко, Харьковские Известия.