До Евро-2012 – 26 дней

14.05.2012 18:55   -
Автор:

Олександр Попов , заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро – 2012:

-Они едут неорганизованно, в связи с тем, что они не будут ночевать, они приедут машинами, посмотрят матч, побудут на фан-зоне и уехали.
 
На відміну від белгородців, вболівальники збірної Голандії планують пробути у Харкові протягом десяти днів. Усього на євроматчі очікують близько трьохсот тисяч інтуристів. Однак остаточна цифра стане відома лише після закінчення матчів, кажуть у департаменті з підготовки до євро. Щодо соціального статусу заморських гостей, Харків відвідають усі: і бізнесмени, і представники фан-клубів, і пересічні студенти. Всі вони проживатимуть в номерах залежно від рівня заможності. Основний сегмент вболівальників оселиться у чотири та п`яти – зіркових готелях.

Оксана Козміна , керівник програми «Харків. Літо. Футбол»:

-Уровень цен в отелях действительно вменяем, но если говорить о двойках и тройках, то цены начинаются от семидесяти, восьмидесяти и девяносто евро за номер, четверки повыше, это 200 евро, начиная от 220 от 250 за номер, опять таки -это с завтраком, это европейский вариант отеля, если говорить о хостелах, то хостелы начинаются от 15 евро с завтраком.

Іноземні студенти під час євроматчів оселяться у гуртожитках вищих навчальних закладів Першої столиці. Також на вболівальників євро дві тисячі дванадцять у Харкові підготували розважальні туристичні програми. Під час них інтуристи зможуть не тільки дізнатися про історію міста, а й взяти участь у майстер-класах, пов`язаних з українськими звичаями. Або просто зіграти у футбол по-українськи.