До +35°. Синоптики прогнозують на Харківщині спекотний тиждень

09.06.2020 13:21   -
Автор:
В Україну після затяжної прохолоди прийшло справжнє літо і одразу спекотне. І таким буде майже весь тиждень, грозові дощі накриють лише західні регіони країни.  На всій іншій території вцілому буде переважати суха і дуже тепла повітряна маса. І найспекотніше – на Харківщині. Синоптики зазначають, що вже зараз середня добова температура повітря по області више багаторічних показників на 2-7 градусів. Хоча температурних рекордів у ці дні так і не зафіксували. Кажуть, ще спееотніше було 45 років тому, коли стовпчик термометру сягав позначки +33. Втім до рекорду, вважають, недалеко, з дня на день буде все більш спекотніше. 10 червня по области до +34, в місті стовпчик термометру підніматиметься до позначи +32. Але місцями, обіцяють фахівці, деінде пройде рятівний невеличкий, короткочасний дощ. А от далі вже сухо.    
 
11 і 12 червня. Мінлива хмарність. Без опадів . Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря: вночі 15-20° тепла, вдень +30-35°. 
 
А от наступні два дні, згідно данних Харківського регіонального гідрометцентру, по області знову вдень подекуди короткочасний дощ і гроза. 13-го числа +30-35, 14-го 27-32 вище нуля. Спека не відступатиме, а така гаряча" синоптична ситуація, попереджають медики може провокувати проблеми з артеріальним тиском і серцем, а також призвести до теплових ударів, тож радять поберегтися.