Дни Германии в школе №134

18.10.2012 19:27   -
Автор:

Валерія навчається у сто тридцять четвертій школі з поглибленим вивченням німецької мови. Дівчина сьогодні отримала перший в її житті диплом. Але вже зараз, у школі, він відкриває для неї великі можливості.

Валерія учениця 10-го класу

-Он дает возможность обучаться в вузах Германии. Ну как бы приравнивается к тому, если бы я сдавала экзамен в Германии.

Цей диплом видається у дев"ятому та одиннадцятому класі. Але тільки тим учням, які мають бездоганні знання з німецької мови та складають відповідний іспит за участі представників з Німеччини. Сьогодні ж у їхній школі проходять дні країни, мова якої для них вже друга після рідної. Учні цього дня розмовляють німецькою, нею і співають, під нею танцюють. На таке свято до них завітала нардеп Ірина Бережна. Парламентар каже: ця школа у Київському районі- особлива.

Ірина Бережна народний депутат України

-Ваша школа досить плідно співпрацює з місто Кельн, що дає можливість вашим учням не лише здавати іспити на отримання мовного диплому, а так само дає можливість продовжувати своє навчання безпосередньо у Німеччині. І це унікальна можливість для наших дітей розкриватися, розвиватися, переймати досвід європейських країн, щоб потім повертатись і все імплементвати на своїй рідній землі.

Таке майбутнє для свого онука, який вчиться в цій школі, бачить і Матрьона Горбун. Жінка каже: добре коли про школи не забувають та завжди піклуються на всіх рівнях. Але Ірина Бережна, наголошує пенсіонерка, вже стала для усіх мешканців району справжнім другом.

Матрьона Горбун

-То, что она делает для школы, для нашего района, это очень значительно. Это детские площадки, которых у нас никогда не было, как в частном секторе. У нас сделана хорошая спортивная площадка.

Окрім цього, на Днях Німеччини нардеп Ірина Бережна відкрила для дітей новий комп"ютерний клас.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. Харьковские Известия