Для заробітчан готують новий податок

27.10.2020 11:29   -
Автор:
Державна податкова служба пропонує брати відсоток з грошових переказів заробітчан. Проте яку саме суму забиратимуть від доходів трудових мігрантів до українського бюджету в відомстві ще не вирішили. Поки ситуація грошових надходжень така: трудові мігранти сплачують відсоток за грошовий переказ та до нього можуть додати ще й новий податок. Ідея такого впровадження полягає в тому, що переводи від заробітчан – одні із найбільш вагомих додаткових джерел податкових надходжень.    
 
Олексій Любченко голова Державної податкової служби  
 
Перший резерв – це $12 мільярдів, які приходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці 12 мільярдів доларів приходять в Україну, з них 11 мільярдів, але гривень, тобто в 30 разів менше – задекларували. Там 100% повинні все подати декларацію.
 
Взагалі, за даними НБУ, за останні сім місяці обсяг грошових переказів впав більш ніж на п'ять відсотків. При цьому регулятор в статистиці враховує як офіційні, так і неофіційні канали надходжень. Крім того, однією з головних проблем Україні залишається виведення коштів. 
 
Олексій Любченко голова Державної податкової служби  
 
Є товариші, які за цей же час виводять на рік ті ж гроші, тільки за кордон. Тобто за три роки виведено 22 мільярди доларів.
 
З цієї суми, за словами голови податкової служби, п'ять мільярдів доларів вивели до Кіпру, чотири мільярди – в Нідерланди, три мільярди доларів – до Великобританії та два мільярди доларів – до Німеччини.