Для відвідування магазинів пенсіонерам встановили “пріоритетні години”

19.11.2020 11:33   -
Автор:
Тепер пенсіонерам бажано приходити до магазину в спеціально відведений час. Справа в тому, що набули чинності поправки до постави уряду. Їх запропонувало впровадити міністерство охорони здоров"я, тому що люди поважного віку знаходяться у групі ризику зараження коронавірусом. Тому їх намагаються таким чином вберегти від контактів з іншими людьми. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
Пріоритетні години діють з 10:00 до 12:00. Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюся, що всі заклади торгівлі та послуг будуть слідувати цьому.
 
Тобто передбачається, що з 10-ї до 12-ї години дня пенсіонери обслуговуватимуться в магазинах, аптеках та інших закладах. Також можна встановлювати й інший пріоритетний час трохи пізніше, але в постанові йдеться, що це має бути менше двох годин. Також в спеціальні години можуть обслуговуватися не лише пенсіонери, а й люди з інвалідністю. Проте в міністерстві підкреслили, що це не означає, що ця категорія може ходити до магазину лише в зазначений час, це скоріш для того, аби в закладах люди менше стикалися один із одним, адже в уряді, в чергове підкреслили, що найбільш дієві превентивні заходи – обмеження контактів та соціальна дистанція.