Для украинских детей планируют сформировать безопасное киберпространство

11.10.2019 11:22   -
Автор:
В Україні вирішили долучитися до глобальної міжнародної програми з кібербезпеки і сформувати безпечний кіберпростір для українськиї дітей, щоби захистити їх від негативного впливу світового павутиння. Адже, як зазначають фахівці, порівняно з дорослими, малеча має специфічні потреби та вразливості стосовно такої безпеки. Тому зараз в країні розпочалася робота із створення Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті. На її першому етапі розробники мають намір вивчити проблему, як то кажуть, з середини і залучити до цього всіх: і фахівців, і простих українців, зокрема батьків і дітей. Механізм, кажуть, не складний – достатньо лише опитування, а саме необхідно буде відповісти на запитання в онлайн-анкеті, що міститься на сайті Міносвіти. 
 
Більшість дітей в України користується Інтернетом, проте, нарівні із корисними можливостями, в ньому є і певні небезпеки: ризики кібербулінгу, онлайнгрумінгу тощо. Саме тому в Україні розпочався підготовчий етап до розробки Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті. Робота над стратегією виконується за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку, Уповноваженого Президента України з прав дитини та Міністерства освіти України. 
 
Тож спочатку фахівці проведуть дослідження поточного стану проблеми в Україні, щодо небезпечного впливу Інтернету на дітей. Далі за планом, у листопаді, налагодити співпацю з цього питання з міжнародними експертами. А вже у грудні на основі їх рекомендацій створити конкретний план дій з розробки Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті, яку обіцяють представити українцям вже наступного року.