Для нас важно иметь прямую коммуникацию и право законодательной инициативы – Юлия Светличная

29.08.2018 12:57   -
Автор:
У Харкові відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Учасники зібрання відзначили плідну роботу обласної влади. За їх словами, регіон має стати локомотивом у реалізації амбіційного проекту створення трудового парламенту в Україні. Щодо соціальних питань, то Харківщина має велике навантаження, адже прийняла найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, до того ж тут проживає значний відсоток ветеранів війни, учасників операції об"єднаних сил, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Але область на сьогодні гідно справляється з таким навантаженням. В свою чергу, голова облдержадміністрації Юлія Світлична зауважила, все це тому, що саме питання соціального захисту – пріоритетні для представників влади всіх рівнів.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Это уже пятое выездное заседание комитета Верховного Совета в регионе. очень важно иметь право законодательной инициативы и прямую коммуникацию. Мы общаемся с людьми на заводах, организациях, на предприятия выезжаем и большая часть вопросов касаются социальных гарантий, а также вопросов здравоохранения.
 
Крім того, зазначила Юлія Світлична, маючи додаткові можливості, завдяки бюджетній децентралізації, обласний та місцеві бюджети сьогодні мають змогу ще в більшій мірі долучатися до фінансування відповідних програм щодо соцгарантій.