Для матерей-героинь

10.08.2012 13:33   -
Автор:

 

Валентина Виплавіна ,мати-героїня:

– У меня пять детей, четыри сына и одна дочка, самая маленькая. Разница между самым старшим и младшей дочкой- двадцать два года.

П’ятеро дітей, п’ятеро сонечок, – каже Валентина Виплавіна, і усі однаково кохані. Жінка розповідає, мати таку родину – щастя від Бога. Сьогодні їй за таку мужність народити, виховати та поставати чад на ноги присвоїли звання мати-героїні. Посвідчення про теперішній статус жінки, підписаний Президентом та медалі їй вручив народний депутат Валерій Писаренко. Та така щаслива матуся у Дзержинському районі не одна. Наталія Комісарова теж мати, і теж героїня. П"ятеро діток,- каже жінка, допомагають їй завжди, незважаючи на усілякі труднощі, які довелось пережити.

Наталія Комісарова, мати-героїня:

– Дети это радость. И если мне это тяжело, дети помагают.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

– Это прекрасно, что уже двадцать шесть семей имеют такой статус. А это значит -показывают своим примером, что это не страшно, когда в семье много детей, это почетно. Надо давать пример сегодня людям больше рожать, дарить нашему городу и нашей стране людей, которые будут заниматься развитием Харькова, развитием нашей страны.

Звання матері-героїні надається, якщо жінка має не менше п’яти дітей, а це у наш час виняток, – каже нардеп. Цей статус присвоюється лише після того, як наймолодшій дитині виповнюється вісім років. За цей час соцслужби спостерігають за вихованням та доглядом дитини, слідкують на навчанням та досягненнями усіх дітей. Коли ж статус присвоєно – Держава виплачує матері-героїні грошову премію та усіляко намагається підтримувати такі сім’ї.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов. "Харьковские Известия" .