Для новонароджених і породіль. Чехія передала «Харківському перинатальному центру» медичне обладнання (відео)

27.10.2022 15:19   -

ЛІжка, медичні меблі та обладнання надала Чехія для «Харківського перинатального центру». Це вдалося реалізувати за ініціативи учасників байкерського мотоклубу «Road angels», які регулярно намагаються допомагати українцям під час війни.

Із наданням обладнання, кажуть учасники клубу, активно допомагали лікарі Карловарської обласної лікарні – Мартін Чванчара, Александр Сшее та Роман Страоецкас. Та зібрати необхідне – лише половина діла. Адже вантаж ще й треба було доправити до Харкова. Тоді на допомогу прийшли волонтери благодійного фонду «Голуб миру». Лише на дорогу, кажуть, витратили більше тижня.

ВІТАЛІЙ РУДНИЙ ПРЕДСТАВНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ГОЛУБ МИРУ»
Стояли на таможне где-то сутки. Потом въехали в Закарпатье. Здесь возникли трудности с топливом – закончились деньги. Но решили этот вопрос. И оттуда уже потихонечку начали двигаться в сторону Харькова. Довольно кропотливая, изнуряющая работа. Но, несмотря ни на что, наши волонтеры, я считаю, справились.

Благодійники зазначають, що постійно комунікували й з керівництвом міста, і з представниками перинатального центру. А допомогу, кажуть у медзакладі, отримують регулярно.

ОЛЬГА НОВІКОВА ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛЕННЯ РЕАНІМАЦІЇ ТА ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ ХАРКІВСЬКОГО «МІСЬКОГО ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ»
Получили оборудование для интенсивной терапии: дефибриллятор, инфузоматы, стойки инфузионные. Конечно же, во время военного времени эта аппаратура нужна нам. Потому что, центр работает в течение всего военного времени, помощь оказывается и роженицам, и пациентам гинекологического профиля, и новорожденным детям, которые рождаются недоношенными. Мы центр, который специализируется на ухаживании деток с низкой массой тела.

Ольга Новікова додає: отримують допомогу і від інших організацій. Наприклад, благодійний фонд «Сім чеснот» передає вантажі із продуктами харчування. Та в центрі сподіваються на подальшу підтримку. Адже, пояснюють, навіть попри війну, породіль все ж доволі багато. А нещодавно за день взагалі прийняли рекордних 7 пологів. Ніколь Костенко, Сергій Перець, Олексій Старенков, Олександр Уваров. Харьковские Известия.