Дівчинка під парасолькою: у центральному парку новий фонтанчик (відео)

19.05.2023 17:08   -

Центральний парк оживає і оновлюється. І хоча атракціони ще не працюють, але тут  багато відвідувачів, які прогулюються, не дивлячись на загрозу обстрілів та тривогу.

А ось що вже запрацювало, так це одна з нових цікавинок парка – інсталяція Дівчинка з парасолькою тепер стала фонтаном, хоча спочатку такої задумки не було.

Ця бронзова скульптура одна з 50-ти, які встановлені в різних куточках парку, дуже популярна серед відвідувачів – біля неї  зупинялись частіше, роздивлялись, робили селфі. Діти люблять бавитись тут,  розповідає прес-секретар парку Андрій Кравченко, але все ж чогось не вистачало.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕС-СЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ
Під парасолькою, стоїть в дощовику. Але, де дощик? І минулого року один з наших колег підкинув таку ідею – давайте зробимо з цього фонтан. Заходилися робити, виявилось, не така вже це легка справа робити фонтан. Скульптуру зняли. Проклали дренаж, водовідведення, під’єднали воду. Проклали водоводи в середині скульптури. Вивели через парасольку щоб вода лилася.

Процес випробування до фінального запуску фонтанчика тривав довго, каже прес-секретар. І нарешті, тепер ця скульптура – Дівчинка під парасолькою – стоїть на затишній алеї серед зелені під справжнім теплим дощиком та привертає ще більше уваги відвідувачів.

ОСТАННІ НОВИНИ