Діти не повинні знати, що таке ракети та бомби. Як на Салтівці в підвалі дітям свято влаштували (відео)

26.12.2022 19:52   -

Це один з підвалів житлового будинку Салтівки. Ще донедавна тут місцеві жителі ховались від постійних обстрілів. А зараз підвал перетворився на новорічну локацію. Дорослі для своїх дітей вирішили влаштувати свято. З конкурсами, подарунками, ялинкою та казковими чарівниками. Все для того, кажуть, щоб діти і далі вірили в диво.

ЮЛІЯ МЕШКАНКА МІКРОРАЙОНУ
Знаєте, коли діти грають під прильоти і ховаються у воронках, і коли діти роблять домашнє завдання з ліхтариками, знаєте, ви ж розумієте, повинно бути дитинство. Повинно бути диво. І ми не могли цього не зробити, тому, що свято наближається, воно наближається для нас усіх. І діти повинні радіти. Ми просто не хочемо, щоб у наших дітей вкрали дитинство, ми хочемо для них свята. Тому всі батьки, хто тут присутні і не присутні, зробили все можливе і неможливе, щоб це свято відбулося.

АНАСТАСІЯ МЕШКАНКА МІКРОРАЙОНУ
Це ж діти, їм потрібне це свято. Вони не повинні знати, що таке ракети, що таке бомби. Я займаюся з дітьми, я хореограф. Я займалася з дітьми під час вибухів в літку, я боялася за дітей, а вони ні. Тобто дітям треба ось це відволікатися, аби вони не замислювалися про війну.

Навіть в підвалі, навіть в умовах війни, але це свято, впевнені дорослі, має зміцнити у дітей віру в диво. А батьки робитимуть все можливе і неможливе, щоб їх малеча відчувала себе в теплі, щасливою.

ОЛЕНА МЕШКАНКА МІКРОРАЙОНУ
Мы хотим, чтобы детки ощутили праздник. Потому, что они это заслужили. И хотим, чтобы они радовались как можно больше, чаще.

АНЯ МЕШКАНКА МІКРОРАЙОНУ
Бачачи, що пишуть в листі до Миколайчика діти, у нас одне бажання на всіх. На жаль у дітлахів одне бажання – Перемоги. І хочу, щоб ви бачачи цих дітей, а їм ніколи боятися, у них є час лишень жити. Наш лозунг – показати всім, що життя продовжується. Адже ця малеча вона дуже за цей час, за війну, вони дуже подорослішали. У них забрали дитинство. І ми нашим будинком вирішили, наскільки це можливо у даній ситуації, наскільки це безпечно, подарувати, хай на кілька годин, подарувати віру в диво, віру в добрих людей.