Дитяче дозвілля чи не для усього міста

19.02.2013 19:41   -
Автор:

Дванадцятирічний Василь немає більше хоббі. Гурток з  туризму, яким він займався в Палаці Піонерів – зачинили. Мати хлопця вважає, що причина криється в приміщенні, де розташовувалися секції. Мовляв його забрали у Палаца.

Оксана Трушик мати хлопичка, який ходив до гуртка

-Оттуда выселили кружок туризма, писанки, ткацтва, батика. Если декортавно-прикладное искусство осталось, у меня дочка туда ходит, то кружок туризма, я не знаю по каким причинам, то ли договориться не смогли, то ли помещение не нашли, но он прекратил свое существование.

Причина не в приміщенні, пояснює дирекція палацу, гурток не працює тимчасово – звільнився керівник цієї секції.

Світлана Федосєєва директор Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості

-Кружок туризма временно со второго января временно прекратил свою работу в связи с тем, что преподаватель кружка переехал на другое место жительства. Ведется поиск педагога на этот кружок, есть предварительная договоренность с одним из педагогов, и с первого сентября если ничего не изменится, если педагог все же пойдет нам на встречу, то кружок возобновит работу.

Ще кілька гуртків просто з одного приміщення довелося перевести в інші корпуси того ж Палацу. Адже ця будівля, що розташована навпроти центрального корпусу Палацу вже не відповідала санітарним нормам – тут було занадто холодно.

Анастасія Полякова кореспондент

-Наразі це приміщення Палацу дитячої та юнацької творчості закрите на ремонт. Ще минулоріч тут замінили старі вікна на металопластикові. На весну заплановане оновлення системи теплопостачання. По закінченню робіт гуртки зможуть повернутися сюди.

Загалом же у Палаці Піонерів, як звикли його називати харків"яни, функціонує майже чотириста гуртків на різний смак та вік.

Іван 9 років

-Я занимаюсь на кселофоне и на барабанах, и мне тут очень нравится. Я пять лет тут занимаюсь, и я уже на барабанах так себе играю, а вот на кселофоне очень хорошо.

Ольга Житник мати двох дітей, які займаються у Палаці дитячої та юнацької творчості

-Здесь всё замечательно, меня устраивает всё. У меня вот сегодня хор, потом хип-хоп, потом вечером младшая идет на хор и потом на бальные танцы, то есть у нас тут предметов много.

Також цьогоріч розширюються кілька напрямків, повідомила директор. Зокрема у гуртках пісочної анімації та театру мод навесні побільшає кількість груп. А з вересня заплановано відкриття нової студії мультиплікаційної анімації.

Анастасія Полякова