Діти можуть піти до школи з 5 років

11.11.2020 14:51   -
Автор:
У освітян поки що без вагомих змін. Наразі у міністерстві освіти і науки зазначають, скасовувати дванадцятирічну систему шкільної освіти не планують. 
 
Сергій Шкарлет в.о. міністра освіти і науки України
 
Перебуваючи у відрядженнях в регіонах і спілкуючись з батьками школярів, неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу в 18-19 років. Але є інші, не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи
 
Очільник міністрества наголосив, дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку і завершення шкільного навчання, ні в якому разі не передбачає повернення десятирічки. Відмова від 12-річної шкільної освіти -  фейк. Тож основний вектор розвітку НУШ – європейський, а отже 12-річної системи. 
 
Сергій Шкарлет в.о. міністра освіти і науки України
 
У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції «за» і «проти». Наголошую, що дискусія є відкритою, і допоки не будуть напрацьовані оптимальні варіанти, жодних рішень МОН не ухвалюватиме.