Дід Мороз існує

22.12.2012 23:22   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-За традицією на Новий рік всі замовляють бажання. З тим, щоб воно збулося звертаються до Діда Мороза. Так для його Резиденції в місто Буча, що на Київщині надходить тисячі листівок.

Поштарі щоденно розбирають послання і харківських дітлахів. Тут листи і на Північний полюс, і взагалі без адреси, але їх об’єднує головне – ім'я отримувача – Дід Мороз. У кожному конверті малюнок і неодмінне прохання надіслати подарунок. Листівок із замовленнями чимало. На харківську пошту надійшло їх вже понад півтисячі. В казкового діда вірять. Від нього очікують дивА і сюрпризи, особливо малеча .

Катерина

-Я в Деда Мороза очень сильно верю. Я на Новый год писать буду ему письмо. Я очень хочу большой набор косметики.

Владислав

-Дед Мороз – это вымышленная сказка, в которую верят дети и даже взрослые, это наше представление.

Уявлення чи не уявлення, а подарунки дітлахи замовляють цілком реальні.

-Планшет айпат-2.

-Живую кошечку.

-Конструктор Лего-сити.

-Я бы заказал себе планшет.

-Я бы заказала ноутбук.

Головне, упевнені дітлахи, замовити, і Вірити, що все обов'язково здійсниться, але як саме не знають та і просто не хочуть знати, з тим щоб якомога довше залишатися у казці.

– У него красный костюм. Он живёт на Северном полюсе. Дед Мороз закидывает подарки, незнаю куда, но он видит нас с неба, как-то так. – Через дымоход.

Психологи радять не розчаровувати дітей – повідавши їм правду про Діда Мороза. Розповідати, кажуть, треба, але по-доброму і поступово.

Ольга Лірник психолог

-Пока ребёнок ещё маленький пусть верит, что есть Дед Мороз. Когда ребёнок взрослеет и вы видите, что у него появляются какие-то сомнения, я бы приоткрыла эту тайну. Чтобы детки не чувствовали себя обманутыми, т.е. чтобы они понимали, что это родители, но тем не менее Дед Мороз обязательно есть.

Дитячі враження, коли в новорічну ніч мрія стає реальною – запам'ятовуються надовго. Зараз всі ті хто вже подорослішали згадують про це з ностальгією.

Анна

-Я помню в детстве так было приятно прийти а возле ёлочки подарки лежат, такое чувство праздника.

Анна

-Я верю в чудеса, в сказку, в Деда Мороза. 

-А подарки приносит кто?

– Дед Мороз.

Андрій

-Будучи маленьким, мені дуже сильно внушили, що він є. До тої миті, поки я не розкрив те все дєльце.

Андрій, який вже три роки сам виступає в ролі чарівника готується до свят. Примірка костюму, повтор сценарію. Старшокласник, ніколи не думав, що йому доведеться здійсняти дитячі бажання.

Андрій Висоцький

-Дістаєш мішок і починаєш діставати подарунки куплені батьками з цукерками. Тоді всі оживають раді всі і ігри ці.

Таємницю Діда Мороза розкрили, але, кажуть, батькам досі в цьому не зізнаються. І з роками бажання загадують все більш прагматичні, хоча, інколи і фантастичні, по-дитячому наївні.

– Хотелось хорошо закончить год и поступить.

-Поступить в ВУЗ.

– Хорошо сдать ЗНО.

-Честно говоря по-детски – остановщика времени.

-Я бы заказал наверное килограммов 5 мандарин.

Батьки, дідусі та бабусі зізнаються, новорічні секрети не розкривають, вигадують фантастичні історії, щоб справдити дива. Та й самі воліють якомога довше залишатися в приємній омані.

Валентина Чекмаренко

-Взагалі я вважаю, що треба говорити правду, але ми дорослі віримо у казку і хочемо, якщо нам кажуть, що нам подарунок від Діда Мороза, то ми це сприймаємо з радістю, хоча знаємо, що це казка.

Лідія Чорна

-Так и мы своих учим, что это праздник большой. Детки ждите, что-то будет. Дед Мороз везде, говорю, во всех городах, ездит в окошко заглядывает и подбрасывает вам подарочки.

Єдине, що хвилює батьків -  лише б грошей вистачило. Вибір подарунків – очі розбігаються. Від самих простих маленьких м'яких іграшок по кілька десятків гривень до складних ігор та техніки за тисячі в українській валюті. Перед Новим роком у таких магазинах, за словами продавців, дефіциту у покупцях не відчувають. Адже всі мріють про свято. І воно обов’язково відбудеться для всіх харків'ян на центральній площі міста, у парку Горького та на чисельних святкових майданчиках у всіх районах міста. Свої двері відкриють і будиночки Діда Мороза, що працюватимуть протягом всіх шкільних канікул.