«Дякую від наших військовослужбовців». Ігор Терехов та комунальники отримали нагороди від Міноборони (відео)

04.01.2023 20:16   -

Поки військові захищали Харків і стримували російських окупантів – вони тримали надійний тил та не дали посіяти в місті паніку й хаос. Голови районних адміністрацій, працівники комунальних підприємств та мер Ігор Терехов від перших годин війни робили все, аби життя в Харкові не зупинилося. Саме за це всі вони отримали нагороди від Міністерства оборони України.

24 лютого 2022 року російські окупанти розпочали повномасштабну війну проти України. У перші години вторгнення ворог уже був на околицях Харкова, нещадно обстрілював місто, руйнував житлові будинки, навчальні заклади, інфраструктуру. Але усі ці люди завадили планам загарбників – зупинити звичне життя в Харкові, залякати містян і змусити їх підкоритися – російському агресору так і не вдалося.

ВОЛОДИМИР СЕМЕНЕНКО ВОДІЙ КП «КВПВ»
25 лютого я вже був на роботі й виконували свої обов’язки.

Навіть і не думав покинути Харків та поїхати, бо кожен у той момент мав тримати надійний тил, поки військові захищають місто, впевнений Володимир Семененко.

ВОЛОДИМИР СЕМЕНЕНКО ВОДІЙ КП «КВПВ»
Не бояться тільки дураки, звичайно, було страшно. Тому що було й ззаду й спереду, збоку, зверху. Усе було. Наші хлопці там під Бахмутом, у Херсоні, у Запоріжжі. Їм ще гірше було. А ми… Ми так… Діватися нікуди. Онуків треба оберігати.

Двірники, водії громадського транспорту, працівники «Харківводоканалу», «ХТМ», енергергетики, газовики та інші комунальники щодня працювали під вибухами та обстрілами. Завдяки главам районних адміністрацій вдалося координувати їхню роботу та недопустити паніку й хаос. Кожен був на своєму місці й, запевняють, готові до будь-яких нових викликів.

СЕРГІЙ МЕЛЬНИК НАЧАЛЬНИК ХАРКІВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ
Я хочу вам особисто від себе, від наших військовослужбовців сказати: «Дякую!». Дякую, що в перші дні війни ми не бачили розбитої цивільної техніки. Дякую за те, що після ракетних ударів я особисто практично не бачив зламаних будівель тому, що все було очищено. Я тільки вчора повертався з Бахмута. Не хочу розказувати деталі, але є що там побачити. Але повірте, харків’яни – найкращі. Комунальники – найкращі. Наш міський голова найкращий.

У перші дні війни було надзвичайно важко підтримувати злагоджену роботу та життєдіяльність мегаполісу, згадує мер Ігор Терехов. Але з того періоду запам’ятався не тільки страх, втома та обстріли.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я помню, как во время обстрелов подавали воду, вывозили мусор. А в это время летели осколки. И чудом люди уцелели. Огромные слова благодарности вам за ваш труд, за ваш подвиг, за каждодневный подвиг. За активну громадську позицію Ігор Терехов отримав нагороду від Міністерства оборони.

Також нагороди отримали й харків’яни, які залишилися в місті та забезпечили його безперебійну життєдіяльність і роботу всіх комунікацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: