Детский травматизм в Харькове

12.05.2012 21:49   -
Автор:

Сергій Бурлаченко, старший черговий лікар лікарні швидкої та невідкладної допомоги:

-Поступил ребёнок в возрасте год и четыре месяца в крайне тяжёлом состоянии, тяжесть обусловлена тяжёлой черепно-мозговой травмой и скелетной травмой. Было проведено больному томографическое исследование головного мозга , на котором обнаружена гематома. В динамике гематома нарастает и сейчас выполнены показания к оперативному лечению. Ребёнок подаётся в операционную

Багатогодинна боротьба медиків за життя малюка не дала результатів. Отримані травми – затяжкі для віку дитини, кажуть лікарі. Хлопчика врятувати не вдалося. Як сталася трагедія не знають рідні, хоча і не приховують – дитина була без дорослих. Малюк самотужки дістався підвіконня, сперся на москітну сітку та випав з вікна.

Бабуся померлої дитини:

-Неуследили, не знаю, может неправильно укрепили сетку. Я не знаю

Розводять руками і сусіди. Родина малюка – благонадійна.

Людмила Луценко, мешканка будинку № 6/5 по проспекту Героїв Сталінграду:

-Трое детей, очень порядочная семья, очень порядочная, прямо они такие дружные, мы просто удивлялись, вот такой семьи у нас здесь во всем доме нет как они, а как получилось я не знаю

На початку квітня подібна трагедія сталася на Салтівці.

-Ну вообщем он с 8 этажа летел, вот эти окна пошли. Вот по этой части он летел, а упал где-то здесь

Ось з цього гуртожитка по вулиці Тимурівців випав маленький хлопчик. Лідія Рикунова одна з перших вибігла на вулицю, почувши страшні крики. Там вона побачила молоду матусю хлопчика, яка розривалася в плачі.

Лідія Рикунова мешканка гуртожитку, де сталася трагедія  

-Люба очень кричала, очень. Это не то слово, что кричала, как она вообще связки не порвала?! Кошмар.  Крышу срывало на голове от этого крика.

Як вже з"ясувала прокуратура, мати залишила малюка на кілька хвилин, пішла на кухню, щоб розігріти поїсти. Але навіть того часу вистачило, щоб сталася трагедія.

Роман Корсун, заступник прокурора Московського району:

-Исходя из расстановки мебели ребёнок попал на подоконник, влез самостоятельно на подоконник и по всей видимости его что-то привлекло и так он выпал из полуоткрытого окна )

Як показує статистика, цьогорічні випадки дитячого травматизму не зменшили показників минулих років.

 Алла Правосуд, начальник відділу захисту прав і свобод дітей Харківської обласної прокуратури:

-За 3 месяца этого года в области и городе уже имелись случаи – 4,5 тысячи травмирования детей и 77 фактов смерти детей

У більшості випадків, кажуть правоохоронці діти були залишені батьками. Час різний – але результат один – травмування, що зашкодило здоров"ю дитини. Застерігають бути обачними матусь та татусів і МНСники. Кажуть, купальний сезон поки офіційно не відкрився, а вже є і трагічні випадки.

Ігор Лупандін, помічник начальника ГУ МНС України в Харківській області:

-17 апреля утонул ребёнок 2-х летний находясь на отдыхе у реки вместе с родителями. У нас такие случая были аналогичные уже несколько лет назад когда ребёнок оступился, упал в воду – родители не смотрели, где находился ребёнок и ребёнок утонул

Закликають до обережності і уважності до дітей і працівники ДАЇ. Кажуть, наближається період літніх канікул, у малечі вільного часу більшає. Як показує аналіз, найпоширеніше порушення – перехід дороги в недозволеному місці. Такій поведінці дітей вчать ті дорослі, які особливо не піклуються, що їх неправильний приклад може бути взятий на озброєння маленьким пішоходом, і часто забувають, що безпека дітей – це турбота дорослх!