Детсады Харькова посещают 1200 детей-переселенцев

10.02.2015 15:28   -
Автор:

Мирослава 5 років

Я люблю усіх звірят – зайченят і ведмежат.

А ще 5-річна Міра дуже полюбляє співати. Тому цю пісню виконувала на новорічному святі у своєму новому дитячому садку в Харкові. Сама дівчинка з батьками ще восени переїхала сюди з Донбасу. Однак вже, кажуть вихователі, адаптувалася і знайшла собі нових друзів. Хоча спочатку, як і інші діти-переселенці, була налякана та стурбована.

Наталія Гороховатська психолог дитячого садка № 109

Як тільки до нас почали прибуватии дітки із зони АТО, вони, звичайно, були в ненайкращому емоційному стані: лякались, ховались, лякались гучних звуків. Зараз ці діти, ви можете бачити, активні, веселі, із задоволенням приймають участь у розважальних заходах.

Сьогодні в 109 садочку навчаються тринадцятеро дітей-переселенців із зони АТО. Наймолодшій дівчинці ще не виповнилося і 3-х років. У малюків, запевняють у закладі, є все необхідне – від допомоги психолога до іграшок та всього, що необхідно для розвиваючих занять.

Галина Кучерява завідувач дитячого садка № 109

У нас було проведено благодійну акцію "Допоможи ближньому". Усі діти, які прибули із зони проведення АТО, були забезпечені необхідним канцелярським приладдям – це кольоровий папір, пластелин, олівці, альбоми для малювання. Наші харків"яни маленькі поділилися і надали таку допомогу.

Всього ж у дитсадках Харкова навчаються близько 1200 дошкільнят з Донбасу. Оскільки в Україні діє електронна реєстрація для вступу в заклади, для малечі з Луганщини та Донеччини йдуть на поступки та зараховують без дотримання цієї процедури, туди, де є вільні місця. І, звісно, поближче до місця проживання.