Десятий пакет санкцій від ЄС, гучна заява Трюдо та допомога США – головне за ніч

25.02.2023 10:13   -

Ситуація в регіонах. Окупанти дев’ять разів за ніч обстріляли Дніпропетровську область. Як повідомляє очільник ОВА, обійшлося без постраждалих але є значні руйнування. За минулу добу Херсонщину атакували також дев’ять разів, є один поранений. Обстрілювали і Донецьку та Харківську області, є постраждалі.

Україна замінує кордон. Смугу вздовж українського кордону з росією та білоруссю буде розширено до двох кілометрів та заміновано. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. Зміна передбачена законом, що був ухвалений 24 лютого Верховною Радою.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час пресконференції оголосив про постачання Україні додаткових чотирьох танків Leopard 2. Таким чином загалом ЗСУ отримають від Оттави вже вісім танків цієї моделі. Також прем’єр оголосив про новий пакет санкцій проти рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Країни Європейського Союзу ввечері 24 лютого погодили десятий пакет санкцій проти рф до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. Як зазначили у шведському головуванні в Раді ЄС – це найпотужніші та найширші санкції за всю історію.

Макрофінансова допомога від США. Уряд Сполучених Штатів Америки почав виділення додаткової бюджетної підтримки Україні на загальну суму майже $10 мільярдів. Кошти спрямуються на критичні потреби, включно з послугами охорони здоров’я, освіти, служби екстреної допомоги тощо.

ОСТАННІ НОВИНИ