"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Державтоінспекція нагадує водіям, післязавтра школярі підуть на зимові канікули

Це лише один із багатьох повчальних роликів, який державтоінспектори показують сьогодні дітям із сто тридцять четвертої школи. Саме через мультяшну форму правоохоронці хочуть донести до дітей правила дорожнього руху і виховати в них інстинкт самозбереження.

-Остановился трамвай, открыл двери. Выходим, направо. Я как водитель тоже остановился. Как нужно перейти проезжую часть:спереди или сзади трамвая? -Сзади, спереди. -Спереди, молодцы.-А все остальные транспортные средства:автобус, троллейбус, маршрутное такси, как нужно обходить? -Сзади.- Сзади,молодцы
 
Післязавтра учні підуть на шкільні канікули. Максим, ці дні на пальцях рахує. Каже, нарешті з друзями гулятиме і до секції водного поло ходитиме. Щоправда з бабусею. Одного його поки не пускають, хоча, правила дорожнього руху він, запевняє, знає.

Максим учень 4 класу

-Надо все время идти на зеленый свет, поварачиваться вправо -влево и идти очень аккуратно и не играть на дороге.
 
Державтоіцнспектори натомість, не припиняють повторювати: безпека руху – запорука життя. І оперують невтішною статистикою.   

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-За 11 месяцев этого года на территории города Харькова было зарегистрировано 154 ДТП с участием детей до 18 лет. К сожалению, два ребенка погибли и 168 получили травмы разной степени тяжести.

У шістдесяти п"яти відсотках випадків, діти страждали, будучи пасажирами транспорту, у п"ятнадцяти – при перетині доріг. Щоб зменшити травматизм дітей на дорогах під час цьогорічних зимових канікул, державтоінспектори вирішили супроводжувати всі шкільні автобуси на ялинки та екскурсії.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.