Державтоінспекція нагадує водіям, післязавтра школярі підуть на зимові канікули

27.12.2012 19:34   -
Автор:

Це лише один із багатьох повчальних роликів, який державтоінспектори показують сьогодні дітям із сто тридцять четвертої школи. Саме через мультяшну форму правоохоронці хочуть донести до дітей правила дорожнього руху і виховати в них інстинкт самозбереження.

-Остановился трамвай, открыл двери. Выходим, направо. Я как водитель тоже остановился. Как нужно перейти проезжую часть:спереди или сзади трамвая? -Сзади, спереди. -Спереди, молодцы.-А все остальные транспортные средства:автобус, троллейбус, маршрутное такси, как нужно обходить? -Сзади.- Сзади,молодцы
 
Післязавтра учні підуть на шкільні канікули. Максим, ці дні на пальцях рахує. Каже, нарешті з друзями гулятиме і до секції водного поло ходитиме. Щоправда з бабусею. Одного його поки не пускають, хоча, правила дорожнього руху він, запевняє, знає.

Максим учень 4 класу

-Надо все время идти на зеленый свет, поварачиваться вправо -влево и идти очень аккуратно и не играть на дороге.
 
Державтоіцнспектори натомість, не припиняють повторювати: безпека руху – запорука життя. І оперують невтішною статистикою.   

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-За 11 месяцев этого года на территории города Харькова было зарегистрировано 154 ДТП с участием детей до 18 лет. К сожалению, два ребенка погибли и 168 получили травмы разной степени тяжести.

У шістдесяти п"яти відсотках випадків, діти страждали, будучи пасажирами транспорту, у п"ятнадцяти – при перетині доріг. Щоб зменшити травматизм дітей на дорогах під час цьогорічних зимових канікул, державтоінспектори вирішили супроводжувати всі шкільні автобуси на ялинки та екскурсії.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.