Державтоінспекція хоче зобов”яти пішоходів носити світловідбиваючі елементи, а водіїв желети

10.12.2012 18:07   -
Автор:

Дорожні інспектори мають намір вдягти водіїв у помаранчеві желети. Хочуть заборонити їм виходити при аварійній зупинці з авто без цього вбрання. Це у нічну пору або при недостатній видимості. На новій одежині не повинно бути жодних надписів чи знаків, які б відносили людину до якоїсь служби. Водії до можливих нововведень ставляться по-різному.

Віталій водій

-Ну если что-то поломалось, на аварийку, то можно одевать, как в троллейбусе.

Оксана водій

-Если в целях безопасности, то положительно.

Олександр водій

-Я считаю, что на трассе для дальнобойщиков может быть это и обязательно, а для города- это необязательно. Тут достаточно освещения.

Микола водій

-У нас город хорошо освещен. Поэтому спасибо руководству города. А за городом? А за городом может быть и надо.

Сергій  водій

-У водителя дожна быть, а если у меня четыре пассажира, то надо четыре желетки. На уши не натанешь. Это во время остановок только. Я понимаю, но я могу остановиться с четырьма людьми.

Так само у темний час доби планують виділити і пішоходів. Хочуть зобов"язати їх носити одяг із світловідбиваючими елементами. Думки пішоходів стосовно цього різняться. Деякі ставляться до нововвдення скептично, інші навпаки раді переглянути гардероб задля безпеки.

Антоніна харків'янка

-Я думаю,что для водителей-это было бы удобно.Они б видели, даже в туман, ночное время, когда ранние сумерки, это было бы видно.

Олександр харків'янин

-Есть правила дорожного движения. И я должен идти по пешеходному переходу со светоотражающими этими делами. Это кому-то надо заработать.

Зараз пішоходи мають вирізняти себе на трасах лише за можливості. У ДАІ хочуть зробити це правилом. Таким чином вдасться зменшити кількість трагічних ситуацій на дорогах, коли страждають як пішоходи так і водії, переконані іспЕктори.

Олександр Труш начальник відділу УДАІ в Харківській області

-На моей памяти есть много примеров, когда водитель находясь возле автомобиля, и меняя колесо, попадал в дорожно-транспортное происшествие.

Але поки що запропоновані зміни лише проект.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Вводити чи ні нові правила по світловідбиваючим елементам поки що не вирішено. Наразі громадськість має можливість висловити свої зауваження та пропозиції стосовно проекту. Але тільки до двадцятого грудня. Головне при цьому, кажуть харків"яни, аби нововведення на привели за собою і нові фінансові стягнення.

Євгенія Кутнова, Ярослав Кононенко. Харьковские Известия