"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Державно-приватне партнерство

Для багатьох країн взаємодія між державою та бізнесом – стандарт: підприємці окрім сплати податків, беруть на себе забов'язання і з вирішення соціальних проблем. Така работа , зазначив губернатор Михайло Добкін, вже не один рік проводиться і на Харківщині.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Мы очень гордимся , что наш регион постоянно называют лидером по созданию комфортных условий для ведения бизнеса, о конкурентной способности Харьковской области и других аспектах, которые характеризуют нашу работу непосредственно для создания условий для бизнесменов. Наш успех, для меня, в плане лидерства во всевозможных рейтингах, оценках КабМина – это прежде всего наше умение находить общий язык с бизнесом и территориальными громадами.

А те, що спільну мову з бізнес-структурами знайдено, каже губернатор, свідчить дія у регіоні десятка програм в рамках соціального партнерства влади та бізнесу – з енергозбереження, благоустрою доріг та зон відпочинку, відкриття дитячих та спортивних майданчиків, дитсадків і шкіл. Також працюють соціальні проекти: з надання безоплатної спеціалізованої меддопомоги малозабезпеченим харків'янам з офтальмологічними та онкозахворюваннями, проходження реабілітації в дельфінарії, обладнання будівель пандусами для людей з обмеженими фізичними можливостями, забезпечення лікарень сучасним медичним устаткуванням. Харків'яни в свою чергу тільки підтримують таку взаємодію з приватним бізнесом.     

Оксана харків'янка

-Конечно хорошо, добро всегда хорошо, бизнесмены это или не бизнесмены, если они могут помочь, пускай помогают, хвала им.

Ганна харків'янка

-Все бизнесмены платят деньги в налоговую, а налоговая это деньги государства и конечно все деньги и в детдом, и в больницы идут.

Натомість, зазначають очільники області, на особливому місці – соціальне партнерство з бізнесом щодо підтримки розвитку села, створення там робочих місць і  відповідної інфраструктури.

Юрій Сапронов заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Сегодня украинское, не только харьковское село – это проблема, потому что миграция в большие города, в Харьков, в районные центры, достигла катастрофических размеров. И приход крупной транснациональной компании – это действительно огромное количество рабочих мест и тех возможностей, о которых сказал губернатор Михаил Добкин.

Інвестори, що мають намір вкладати кошти у Харківщину, зазначають, що готові фінансувати проекти соціальної спрямованості.  

Грехем Тайлі представник закордонної компанії інвестора

-Ми націлені на справлення позитивного враження на ті громади, де ми здійснюємо нашу діяльність. І готові вирішувати важливі місцеві проблеми, ми купуємо устаткування та медикаменти для лікарень, ремонтуємо дороги і відновлюємо освітлення.

Обласна влада в свою чергу готова вирішити проблему організації на селі малого та середнього бізнесу. Заснувати інвестиційний фонд, який би за мінімальну відсоткову ставку видавав позики для відкриття у сільській місцевості невеликих приватних підприємств.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Харьковская обласная государственная администрация готова в любой ситуации не только когда хорошо, но когда и есть проблемы, котрые нужно решать, подставить своё плечо. У нас есть хороший девиз "Вместе победим" – вот с такой философией мы и живём.

Анжела Сушко