Державний бюджет України на 2021 рік не сформований

24.11.2020 12:36   -
Автор:
Проект державного бюджету на наступний рік Уряд планує затвердити до другого читання 25 листопада. Проте цю дату можуть перенести через перемовини з Міжнародним валютним фондом, повідомили у профільному комітеті Верховної Ради. 
 
Ярослав Железняк перший заступник голови фінансового комітету Верховної Ради України
 
Досі фінальний документ не сформований. Причина – (не) узгодження з МВФ. Поки зрозуміло, що дефіцит треба все-таки знизити з 6% ближче до 5,3%. Ніби як пару десятих, але в грошах це близько – 20 млрд з витрат. Макропрогноз треба переглянути на більш реалістичний. Криза ж. Та й в чергові оптимістичні цифри від нас вже ніхто не вірить.Це якраз те, що найболючіше.
 
У комітеті також вважають, що через затримку у формуванні кошторису, траншу від МВФ цьогоріч можна не чекати.  Тим часом Державна казначейська служба зупинила фінансування усіх незахищених статей, оскільки Державний бюджет не в змозі обслуговувати всі видатки, передбачені законом на 2020 рік. Тобто, кошти на ремонти, реконструкції та будівництва держава виділяти не буде.  
 
Міністерство фінансів України
 
Казначейство здійснює виконання показників держбюджету та обслуговування інших клієнтів відповідно до законодавства. 
 
Останні запити від головних розпорядників бюджетних коштів на проведення не захищених видатків казначейська служба обслуговувала 20 листопада.