Дератизатори вийшли у рейди

02.04.2013 18:05   -
Автор:

Ось ці маленькі тварини приносять чималі незручності харків'янам. У якості житла, переважно вони обирають територію поближче до людей. Закутки у кімнатах, підвалах, та на горищах.  Щури – це не просто неприємні на вигляд істоти, це перш за все серйозні розповсюджувачі інфекційних хвороб.

Ось у цьому будинку, що на вулиці Дерв’янко, вже розпочали роботи зі знищення щурів. І поки не охоплять всі дома комунальної власності, роботи згортати не збираються.
 
Валерій Герман начальник дезінфекційної служби організації «Чистий дім+»

-Двухмесячник дератизации начинается весной и осенью. Сейчас апрель, май проходит плановая дератизация, то есть все 66 участков Жилкомсервиса, мы составляем график и по графику два раза в месяц на участке обрабатываем все дома.

Обробляють ось такою речовиною. Вона яскравого кольору. В ній змішали зерна пшениці, соняшникову олію, та отруйні препарати. Таке частування розташовують по всій території підвалу. Дезінфектори стверджують, цей яд цілком безпечний і людині ніяким чином не загрожує. А ось для пацюків – це вбивча їжа.

В’ячеслав Краско дезінфектор

-Расставляется она, есть норма – на тысячу квадратных метров полтора килограмма приманки. А там уже в зависимости от структуры самого подвала расставляется эта приманка. Ну а действие, крыса после действия умирает на пятые шестые сутки.

Відвідують дезінфектори будинки і заради профілактики. Так упевнитись, що небажані гості не повернулися завітали в дім Івана Павловича. Колись давно мешканців цієї багатоповерхівки хвилювала проблема з гризунами, але після першої ж обробки – щури зникли назавжди.

Іван Павлович місцевий мешканець

-Проблема крыс и блох беспокоила до прошлого года. Приехали молодцы, открыл я им подвал, они одели маски и все прочее, расставили кормушки, провели газацию помещения. Блох не стало, крысы покормились, поели, и пришлось собирать в ведерышко, ну приблизительно дней через десять.

Дезінфектори кажуть, працюємо на результат – всі будинки мають відповідати санітарним нормам. І не лише багатоповерхівки. Щоправда у приватному секторі за таку послугу доведеться сплатити. Безоплатна вона лише для будинків комунальної власності.

Наталя Сіромаха