Депутаты приняли бюджет области на 2020 год

05.12.2019 15:55   -
Автор:
Депутати обласної ради затвердили основні показники бюджету на 2020 рік.  Загальний обсяг обласного кошторису становить 6 мільярдів гривень. Це вдвічі менше, ніж бюджет 2019 року.  Видатки передбачені на розвиток освіти, охорону здоров'я, соціальні програми та інше. Крім цього, затверджено програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
Сьогодні прозвучала цифра, вона дійсно трошечки шокуює всіх, начебто 6,2 чи 6,3 мільярдів гривень. Але мова йде про те, що на законодавчому рівні Верховною Радою України і нормативними документами Уряду України змінена система передачі субвенцій. 05:34 СКЛ 05:52 Зараз прийнято рішення, що дуже багато програм будуть фінансуватися через міністерства.
 
Голова обласної ради Сергій Чернов наголошує, що обсяг фінансування деяких галузей не зменшиться за рахунок коштів державного бюджету. 
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
Наприклад, у нас в бюджеті 2020 року тільки на І квартал ми заклали кошти на надання медичних послуг через обласний бюджет. І безусловно, розпорядником коштів буде відповідне управління обласної державної адміністрації. А вже з другого кварталу розпочинає роботу державна служба надання медичних послуг і Верховна Рада прийняла рішення і Уряд таке рішення відповідне прийняв на своєму засіданні буде фінансуватися надання послуг через цю службу. 
 
Кошти обласного бюджету планують спрямувати на розвиток освіти, фізкультури і спорту, соціальні програми. Понад мільярд гривень виділять на сферу охорони здоров'я. 
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
На сесії, яка буде за підсумками вже 2019 року, де ми будемо розглядати бюджет розвитку, там ми будемо приймати конкретні рішення по інфраструктурними проектам і галузям, куди ми можемо направити кошти з тим, щоб реалізувати саме проекти соціально-економічного розвитку. Бюджет розвитку на наступний рік буде орієнтовно близько 1 мільярда 400 мільйонів гривень. 
 
Депутати також затвердили Перелік першочергових проектів, які фінансуватимуться наступного року Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.