Депутаты от харьковской “Самопомічі” вводят людей в заблуждение, подавая декларации о доходах? Или сколько конкретно зарабатывают народные избранники?

16.03.2016 15:18   -
Автор:
Депутати міськради партії "Самопоміч" приховують свої реальні статки. Інформація в деклараціях, яку вони оприлюднили, не співпадає з тими сумами, якими оперують обранці народу. Розбіжності виявили журналісти одного з українських видань. Так "оскар" за приховування достовірної інформації про свої доходи дістався депутату міськради від "Самопомічі"  і водночас бізнесмену Андрію Саєнко. Він задекларував чотириста п'ять тисяч гривень. При цьому Саєнко забув вказати фірми, з яких йому щомісяця капає в кишеню. 
 
Саєнко є єдиним засновником ТОВ «А-Рент» зі статутним фондом 300 тис грн., ТОВ «Колос-Плюс» (800 тис грн.), а також має частки у ТОВ «Зміїв-Солар» (800 грн.), ТОВ «Ес Ей Солар» (450 грн., ТОВ «Ді Ей Солар» (450 грн.), ТОВ «Харків Солар» (450 грн). У всіх цих фірмах, які займаються виробництвом і продажем електроенергії, його партнером є Антон Дубров. Також цей депутат є співвласником ПП «Вегабуд-2006». Ця фірма має 1,5 га землі біля Журавлівського водосховища у Харкові. 
 
Почесне друге місце дісталося за тіньові доходи колезі Саєнка по франції Самопомочі Олексію Бабешко. В своїй декларації він загубив майже двісті тисяч гривень. Знову ж таки не вказавши фірм, від яких має чистий дохід. Почувши, що пахне смаженим Бабешко, став виправдовуватися. 
 
Він визнав, що допустив помилку у декларації коли не вказав частку у ТОВ «Серп і Молот плюс». Бо вважав, що потрібно ті статутні внески, які були зроблені у звітному році. Але статутний фон ТОВ «ВКП «Серп і Молот», запевнив депутат, був створений у 2015 році й не підпадає під декларацію.
 
Фінансові махінації депутатів "Самопомічі" ЗМІ викривають все частіше. Але Всеволоду Кожем"які, міліонеру, власнику більш ніж трьох десятків підприємств в Україні, головній персоні, яка фінансує депутатів харківської "Самопомічі" це не подобається. Як пише видання АНТИКОР він вимагає спростувати інформацію про його брудні схеми відмивання коштів. Ось вона та сама схема. Тут чітко видно де і на які країни працює група компаній "Агротрейд". Де Всеволод Кожемяко є генеральним директором. 
 
Только в 2012-2015 годах подконтрольные фирмы осуществили экспорт сельскохозяйственной продукции более чем на 8 млрд грн. При этом в «Агротрейде» гордятся тем, что на протяжении 2015 года они перечислили в государственный бюджет около 70 млн грн. 
 
Інформація в ЗМІ, на переконання Кожем"яки псує імідж партії "Самопоміч". З тієї ж причини вимагали ці партійці і покарати причетних до створення викривального сюжету журналістів, а також підрахувати, скільки грошей було витрачено на виготовлення матеріалу, де було детально розказано про афери місцевого фінансового ділка Кожем'яки. Такий виходив в новинах Харьковских известий на підставі інформації, яка з'явилася в інтернет-виданнях. Крім того "Харьковские известія" вже отримали позов до господарчого суду за матеріал, який вийшов в ефір наприкінці 2015 року. В якому розповідається про те, як харківська "Самопомоч" піариться на скандалах. А чим як не скандалом можна відволікати увагу своїх виборців від реальної картини брудних схем фінансування "Самопомочі". Це на вибори вони йшли з гаслом – візьми і зроби, а тепер і беруть і роблять, тільки не для народу.