Депутаты облсовета вышли на посадку леса

03.05.2017 15:50   -
Автор:
Ось так власноруч депутати Харківської облради, громадські активісти, волонтери взялися за вирішення такої проблеми, як дефіцит лісу на Харківщині. І на своєму прикладі показали, що завдання кожного – зробити свій внесок у збереження природи.
 
Сергій Пієв  депутат Харківської обласної ради 
 
Это инициатива нашего председателя фракции "Партия "Відродження" Скоробагача Владимира Ивановича. Он в этом направлении работает, ставит нам задачу, как депутатам.
 
Тож озброївшись приладдям, всі гуртом взялися за роботу – примножили лісове багатство.
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" в Харківській облраді 
 
Вы знаете, никогда в жизни не садил в лесу деревья. Это первый раз. Во-первых, интересно, во-вторых, переполняет чувство гордости, что ты приложил руку для того, чтобы наша область была зелёная, самая красивая. Я надеюсь так оно и будет. 
 
Тут на території "Жовтневого лісового господарства", у Нововодолажському районі, будуть липи. А далі червоні дуби. Загалом висадили майже 6 тисяч садженців. Задача ж загальна – засадити майже 2 гектари деревами. А в межах області, зазначають фахівці, потреба в тисячу разів більше. Щоб підняти рівень заліснення та покращити екологічну ситуацію, необхідно висадити 100 тисяч гектарів лісу.  
 
Олександр Попов 1-ий заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства
 
Щоб гектар провести створення лісових культур необхідно, щоб відпрацювало порядкка 25 чоловік. Якщо ми говоримо, що вцілому в рік ми створимо тисячу гектарів, то виходить, що відпрацювати треба дуже багато. Тому ми дуже вдячні тим людям, які відгукнулися.
 
Олена Гречаніна генеральний директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру 
 
Как можно не прийти в такой день замечательный, солнечный, чтобы ещё одним деревом не украсить нашу страну. Я думаю, акций надо больше, а сердца проснутся.  
 
Також за ініціативи заступника облради Володимира Скоробагача в області було створено робочу групу, яка займається збереженням лісу та боротьбою з незаконною вирубкою дерев і вже розроблено цІлу стратегію заліснення Харківщини. Плани роботи на подальше грандіозні, зазначив Володимир Скоробагач. До 2020 року на території державних лісгоспів засадити лісом мають намір 3 тисячі гектарів.
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" в Харківській облраді 
 
Работу мы ведём и с лесхозами, и с правоохранительными органами, и с общественными организациями, и с волонтёрами. Мы их привлекаем для того, чтобы искоренить эту незаконную вырубку леса. Мы на правильном пути и у нас есть большие результаты.  Мы и сегодня проводим эту акцию, которая поможет людям осознать, что лес это наше достояние, это наша природа, которую нужно беречь, любить и ценить.