Депутатський корпус з планшетами

20.12.2012 19:11   -
Автор:

Замість багатотонних кіп бумаг на столі у депутата Харківської міської ради Валерія Арутюнова лише планшет. Тоненький, компактний і легкий.  

Валерій Арутюнов депутат Харківської міської ради

-Это удобство работы депутатов.

 На електронному носії – весь його депутатський документообіг. Розклад нарад, рішення сесій і електронне місце. Під своїм паролем Валерій Арутюнов входить до системи – і порядок денний вчорашньої сесії перед його очима.   

Валерій Арутюнов депутат Харківської міської ради

-72 вопроса это в отпечатаном виде  в проэкте решений -вот такая стопка бумаг. Думаю, что надо жалеть экономику нашу, ненужную бумагу не печатать.

Роздати депутатам по айпеду вирішили у мерії. Задля економії бюджетних коштів. У рік міська рада на папір витрачає як мінімум триста тисяч гривень. Планшети ж вилилися у вісімсот. Економічний ефект за кілька років буде на лице, каже мер Геннадій Кернес.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Конечно эти расходы , которые раньше были направлены на подготовку сессии они исчеслялись приличными суммами, поэтому мы ищем любой возможный ход для того, чтобы эффективней использовать бюджетные средства.

Йти у ногу з часом при цьому ще й економити на фінанси – мріють і в обласній раді.

Сергій Чернов депутат Харківської обласної ради

-Мы считали, что затраты безусловно за каждую каденцию, которые тратятся  на примере Харьковского областного совета, исполнительный аппарат на подготовку документов: размножения и другие необходимые затраты на подготовку работы, они конечно же больше, чем мы бы смогли преобрести планшеты.

Однак відійти від паперів в облраді поки не наважуються. Але кажуть, хочуть і планують.

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия