Депутати вимагають забезпечити нормальну роботу парламенту

04.04.2013 20:39   -
Автор:

Народні депутати склали звернення до виборців і своїх колег, які бажають виконувати передвиборчі обіцянки. Під документом поставили підпис двісті сорок один народний депутат.

ЦИТАТА

-Ми, народні депутати України, обурені тим, що у Верховній Раді замість плідної законодавчої роботи відбуваються постійні блокування, лунають ультиматуми та екстремістські заклики. Ми обурені тим, що замість прийняття необхідних людям законів, які б сприяли виведенню країни з кризового стану, поліпшували умови життя та захищали конституційні права і свободи громадян України, в сесійну залу вносяться пропозиції, що розколюють суспільство, поділяють його за мовними, етнічними та релігійними ознаками.

Так далі тривати не може, Україні потрібен дієвий парламент,- зазначають народні обранці. Сьогодні вони зібралися на депутатські збори і ухвалили рішення – поки трибуна Верховної Ради заблокована, відкрити пленарне засідання в приміщенні комітетів парламенту. Вже на початку роботи депутатів, спікер оголосив про вихід народних обранців Олега Канівця, Віталія Немілостівого, Романа Стаднійчука і Ігора Скосаря зі складу фракції "Батьківщина". Навіть вони – опозиціонери, зізнаються, так працювати, а точніше не працювати- більше не можна.

Віталій Немілостівий народний депутат України

-Я своє рішення прийняв і я виходжу з фракції "Батьківщина". Тому що ті події, які відбувалися вчора, які були провокаційні і вони мали на своїй меті привести к розколу країну. Я категорично проти, щоб країну ділили на дві половини. Я прошу вас всіх знайти спільну мову, знайти можливість сісти всім політичним лідерам фракцій, партій за стіл переговорів і повернутися до роботи в сесійній залі, там, де ми повинні працювати.

Бажання нардепа- харків"янина Віталія Немілостівого конструктивно працювати на благо країни в парламенті, його однопартійці не підтримали. Не оцінили його намірів стати на бік суспільства, яке чекає рішень від парламентарів. Більше того, харківська обласна парторганізація Батьківщина, не довго вагаючись, висловила до ще зранку свого колеги зневагу та назвала вчинок депутата зрадою.

ЦИТАТА

-Теперь слово "предательство" получило новый синоним – список псевдо борцов за Украину пополнился еще одной фамилией. Господин Немилостивый, судя по всему, забыл, что именно благодаря партии "Батькивщина" он получил шанс сделать политическую карьеру – стал народным депутатом. Конечно, его сегодняшний поступок раз и навсегда похоронил эту розовую мечту.

Його мрію поховали, хоч він навіть не виходив з партії і висловлював бажання працювати в опозиції хоч відзавтра, у стінах Верховної Ради. Аби тільки ніхто не блокував роботи. На це – розблокування парламенту, сподіваються і інші депутати. Завтра вони планують зібратися на пленарне засідання у сесійній залі. Та чи станеться, як гадається? За чотири місяці існування нового парламенту, опозиція не дала змоги попрацювати і десяти днів.

Євгенія Кутнова, Оксана Кононова, Євген Клочко