Депозиты дешевеют, доллар – нестабилен. Как сохранить свои средства?

04.07.2017 15:42   -
Автор:
Депозити в Україні продовжують дешевшати. З середини червня прибутковість вкладів у гривні впала на всі терміни, окрім дев'ятимісячних. Така ж ситуація із доларовими депозитами.
 
Максим Серпухов економіст 
 
Как такового рынка капитала, понятного, четкого, сформированного у нас нет. Банки сегодня не кредитуют практически и в связи с этим у них ставки по депозитам тоже снижаются. Почему, потому, что есть избыточная наличность, ее девать практически некуда и они вынуждены снижать ставки по депозитам.
 
Депозитний вклад, кажуть фінаналітики, це вже не такий стовідсотковий спосіб зберегти свої кошти в умовах інфляції. Так само, як інвестиції у будь-який бізнес. Натомість, експерти радять зберігати гроші у твердій валюті. Притому, не у звичному доларі, а в євро.
 
Максим Серпухов економіст 
 
В связи с интеграцией и развитием еврозоны, а до этого, вы знаете, была еврорецессия и евро находился в падении, но сейчас потихоньку Европейский союз показывает неплохое развитие. И это дает возможность укреплять их денежную единицу. И, да, как перспективную валюту евро стоит рассматривать.
 
Найнадійніший спосіб зберегти, чи навіть примножити свої кошти, кажуть експерти, це, як і раніше, інвестиції в нерухомість. Виключно сучасну, а не в старі квартири у п'ятиповерхівках та дворівневих будинках. Ринок первинної нерухомості наразі на дні, ціни за квадратний метр – мінімальні. В перспективі ж, впевнені експерти, вони зростатимуть, і зростатимуть, в умовах швидкої забудови, зокрема Харкова.