Деокупація Херсонщини та поставки важкого озброєння Україні – NEWS REVIEW (відео)

06.10.2022 12:53   -

Лише за добу на Херсонщині від псевдореферендуму було звільнено Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку, написав Президент Володимир Зеленський в телеграм і додав, також починаємо приєднання України до Організації економічного співробітництва і розвитку. Це одна з найбільш престижних організацій. Вона обʼєднує 38 найсильніших держав.

«Українцям потрібна зброя, наприклад, танки Leopard II, що є у кількох держав-членів», – заявила глава парламенту ЄС. Як повідомило видання France24, Роберта Метсола збирається на саміті у Празі, 7 жовтня, звернутися з закликом до лідерів країн передати Україні танки. І такі країни отримують відшкодування з фонду ЄС.

Чеський уряд схвалив поставки в Україну важкого озброєння в рамках нового пакету військової допомоги. Про це заявила міністр оборони країни Яна Чернохова, повідомляють чеські ЗМІ. За її словами, чеська держава наразі надала Україні допомогу у понад 4 мільярди доларів. Більш детальної інформації про поставки важкого обладнання міністр не повідомляла з міркувань безпеки.