Деньги на учебники, ифраструктуру, зарплаты коммунальщикам. Депутаты горсовета внесли изменения в бюджет

20.04.2016 17:01   -
Автор:
На порядку денному сесії міськради – п'ятдесят сім питань. Одне з перших та найголовніших – це внесення змін до бюджету. У профільному Департаменті повідомляють, що додатково надійшла медична субвенція – майже шість мільйонів гривень. Її витратять на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. 
 
Тетяна Таукешева заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів
 
Так же предусмотрена субвенция 2,1 миллиона гривен на приобретение учебников учащихся четвертых и седьмых классов общеобразовательных школ. Кроме того, в бюджете города Харькова на текущий год на приобретение учебников для указанной категории учащихся запланировано 4,2 миллиона гривен. Таким образом на приобретение учебников и транспортировку в бюджете города Харькова предусмотрено 6, 3 миллиона гривен.
 
Також депутати надали фінансову підтримку комунальним підприємствам: "Водоканалу", Салтівському та Жовтневому депо, Інформаційному центру та міському архіву. Майже шість мільйонів гривень направлять на зарплати працівникам. Також у бюджеті міста збільшуються витрати на інфраструктуру.  
 
Тетяна Таукешева заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів
 
На капитальный и текущий ремонт трамвайных путей и контактной сети дополнительно выделяется 57,9  миллиона гривен.  На укрепление материально-технической базы школы олимпийского резерва по водным видам спорта имени Яны Клочковой запланировано пять миллионов гривен. Расходы на реконструкцию стадионов на территории школ Шевченковского и Холодногорского районов предлагается увеличить на 3,5 миллиона гривен.
 
Всі програми, які працюють в місті, зазначив під час сесії міський голова Геннадій Кернес, спрямовані на соціально-економічний розвиток Харкова. Всі кошти витрачаються раціонально та прозоро. Не все і одразу буде зроблено, підкреслив мер і додав, в першу чергу вирішуються питання термінові, за заявками та потребами городян, які вони озвучують під час особистих зустрічей.