День здоровья

29.09.2012 19:05   -
Автор:

Анастасія Полякова кореспондент

-Фізичні навантаження – шлях до здорового життя. А ще спорт загартовує тіло та характер. Тому треба впроваджувати його у маси. Задля цього у Комінтернівському районі за ініціативи депутата Харківської міської ради Анатолія Денисенка проводять дні здоров"я

На стадіоні школи номер шістдесят вісім, що на вулиці Зерновій, натовп наче на концерті зірок. Людей зібралося чимало. Прийшли сюди мешканці і прилеглих будинків і сусідніх. майже ніхто дома не всидів. Розім"ятися, показати свою спритність та тренованість зібралися і малі, і великі. Відкрив урочисто захід депутат Харківської міської ради Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Я сам занимаюсь спортом и физкультурой и вам советую заниматься этим делом как можно чаще, потому что тогда вы вырастите здоровыми, вы вырастите энергичными, а значит добьётесь в жизни успехов.

Спочатку – парад спортсменів цього мікрорайону. Це місцева гордість. На їх грудях – чимало медалей. Після – показові виступи професіоналів. Гімнастичні трюки, фінти з футбольним м"ячем – чого тільки спортсмени не витворяють. Усі присутні вже з нетерпінням очікують коли можна й самим м"яча поганяти. І ось цей момент настав.

Заняття тут для кожного віку знайшлося. Для найменьших – рухливі ігри та танці з аніматорами. А ще весела розвага – катання на конях. Діти старші бігають естафету навипередки, перетягують канат.  

Ксенія та Ангеліна школярки

-Делали всякие эстафеты, заняли первое место, всякие конкурсы нам очень понравилось, но мы делали в нашей школе и посложнее – кенгуру между ногами прыгали, но здесь оказалось, что лёгкие.

Такі свята – не тільки позитивний настрій, кажуть дорослі. Це привід для дітей не сидіти перед комп"ютером та телевізором, а усім разом вийти на стадіони та спортмайданчики.

Ганна Тіщенко місцева мешканка

-Вот только выгнали из-за компьютера, вывели сюда  вот площадку эту любим очень спортивную, он там занимается.

Тетяна місцева мешканка

-Мы этим занимаемся, с подругой бегаем по утрам периодически детки у нас очень подвижные, очень любят бегать, прыгать и им праздник очень понравился.

Аби малеча зростала здоровою треба прищеплювати любов до фізичних навантажень та руху. А зробити це можна за допомогою прикладу.

Євген 16 років

-Как вытащить детей из дома, из-за компьютера – вот такими вот способами и надо вытаскивать, они смотрят, что все собрались, все качаются, играют в футбол, интересно. Надо просто показывать пример, если есть пример хороший, тогда будут смотреть и не о компьютерных играх думать, а думать о том, как накачать пресс или выйти в очередной раз с пацанами в футбол поиграть.

Та бажання мало, треба ще й створювати умови та можливості для таких прагнень.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Мы на сегодняшний день делаем всё, чтобы этих возможностей было больше, мы строим спортивные площадки, мы строим игровые площадки, стадионы, тренажёрные комплексы и мы уверены, что это принесет пользу и очень быстро, то есть будут и лучше результаты спортивные, и лучше результаты в учёбе, и вообще наши дети будут здоровые, активные и счастливые