День захисника вітчизни – чоловіче свято

23.02.2013 19:11   -
Автор:

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Нет в мире более ответственной, нужной и почетной миссии, чем защищать родину. И к сожалению вся наша многовековая история, говорит о том, что нашим мужчинам приходилось откладывать в сторону орудия мирного труда – брать в руки оружие, защищать свою родину, защищать свои семьи от захватчиков.

Армія буде професійною. Таке завдання поставив перед військовими президент України, бо сьогодні не тільки є можливості для цього, впевнені фахівці, є і розуміння у суспільстві, що українські збройні сили повинні стати кращими.    

Галина

-Армия должна быть самой настоящей, самой сильно, самой здравомыслящей, потому что в наше время без другой армии мы не можем.

Владислав військовослужбовець

-Украинская армия должна быть современной, мобильной и естественно сильной.

Шоста дивізія Національної гвардії України, розташована поблизу Чугуєва, згодом саме вона стане одною з баз, на якій буде формуватися майбутня українська армія нового професійного формату.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Наверно правильно, что постепенно украинская армия переходит на контрактную основу. У наших солдат должны быть достойные условия для службы и для проживания. Вот для примера сказать: более 20 лет назад, я заканчивая политехнический институт, военное свое образование получал на этом танке Т-64, вот прошло четверть века, а они стоят у нас на вооружении, хотя огромное количество новых разработок. И сегодняшний новый танк Оплот которому нет аналогов в мире. Вот переоснастить и обеспечить собственную армию новыми видами вооружения – это задача.

І хто, як не вони все занють про зброю і озброєння армії. Афганці, учасники бойових дій на території інших держав, рідні загиблих воїнів-інтернаціоналістів, ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники ветеранських та громадських організацій. Всі вони зібралися сьогодні у Харкові біля пам"ятника  воїнам-інтернаціоналістам, аби привітати один одного зі святом, що колись називалося День Радянської армії.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Сегодня такой солнечній день, сама природа способствует тому, чтобы в нашей душе было тепло и радостно. Мои дорогие, прежде всего мужчины, воины, те, кто помнит, что такое день советской армии и военно-морского флота, те, кто воевал, носил оружие, те, кто стоял в карауле, я вас всех поздравляю с этим прекрасным праздником, кторый навсегда сохранился в нашей душе.

Згадували у цей день і тих, хто загинув. Мітинг, теплі слова і хвилина мовчання. До пам'ятника воїнам-афганцям поклали вінки та квіти. Після урочистостей – дружнє спілкування на польовій кухні. Всіх учасників свята пригостили кашею. А от на площі Свободи була інша родзинка святкування Дня захисника Вітчизни. Тут все суворо – форма, зброя, техніка. Все це вже ретро та байдужими вся ця атрибутика воїнів не залишила нікого.

Микита

-Так, вот так поднять, сейчас я подниму ружья. Сейчас они нужны, чтоб охотиться и защищать от врагов, раньше в раннии времена они использовалиь для войны.