День рыбака

07.07.2012 22:42   -
Автор:

День рибалки Юрій зустрічає на воді з вудкою в руках та прикутим поглядом до поплавка. Сьогоднішньому улову радіє. Адже стільки риби попалося на гачок всього за годину.

Юрій Дейнеко, рибалка:

-Асом меня не назовёшь конечно, ребята есть и по-лучше. Но по крайней мере без улова я не возвращаюсь домой.

Юрій – рибалка з тридцятирічним стажем. Риболовство для нього хоббі, якому приділяє чи не кожні вихідні. Адже це, каже і азарт, і відпочинок, втім не з дешевих. Хоча завзятих рибалок коштовність інвентарю не лякає.    

Юрій Дейнеко ,рибалка:

-Эта удочка с катушкой тысяча гривен, это спининг. Есть удочки и 1,5 тысячи, это так скажем средняя цена, есть дороже.

Ось так, з вудкою в руках, охочих порибалити на Печенізьському водосховищі вистачає, адже асортимент риби тут чималий та й стан її задовільний.  

Володимир Рубльов, бригадир риболовної бригади:

Тут есть все виды рыб. СКЛЕЙКА  лещ, плотва, окунь, щука, судак, сом. Плюс мы ежегодно зарыбляем сюда 450 тысяч голов карп, толстолобы, белый амур.

Валентин Шкільов ,іхтиолог управління "Харківдержрибоохорони":

-На данный момент в Харьковской области замора рыбы нету, как таковой. Жара ещё не превышает пределы допустимые.

Втім для рибальства встановлено певні норми вилову риби – і розмір, і вага. Не більше трьох кілограмів на добу в одні руки. Все що більше вважається здобутим з порушенням законодавства, а значить складає збиток.  

Анжела Сушко ,кореспондент:

-За кожну окрему рибу порушник повинен сплатити окремо. Штрафи суттєві, подекуди в 10 більше ніж раніше. Найдорожчий судак 510 гривень, щука 340, товстолоб 255 українських карбованців.

З підвищенням штрафів порушників дещо поменшало, це вже помітили в управлінні "Харківдержрибоохорони". Хоча тих, хто непроти поживитися незаконним уловом, ще вистачає. ВсьогО, з ппочатку року вже склалили сімсот адмінпротоколів.  

Олексій Гоголь ,заступник начальника управління "Харківдержрибоохорони":

-За период нереста, который длился с первого апреля по десятое июня было выкрыто 259 нарушений, возбуждено 10 уголовных дел. Одно из самых громких уголовнх дел на Краснооскольском водохранилище на сумму 192 тысячи гривен.

Тож інспектують водойми без вихідних і у професійне свято рибалки. Щоправда, у такий день обіцяють бути лояльними до дрібних порушень. В інший час – зась. Порушників притягатимуть до відповідальності.