День памяти жертв ДТП

19.11.2012 17:36   -
Автор:

Автомобілісти, байкери, велосипедисти та працівники ДАІ. Сьогодні вони зібрались разом, аби згадати тих, хто загинув у ДТП.

Олег представник спілки автоклубів

-Дорога не выбирает социальное положение, статус, наличие колличества денег, на каком ты транспортном средстве или пешком, гибнут все без разбора.

У день пам"яті влаштували автопробіг від площі Конституції до площі Свободи. Мета-не тільки вшанувати тих, хто пішов з життя, а й привернути увагу громадськості. Нагадати людям про толерантність та обережність на дорозі.

Олена Шингарьова вперше вирішила взяти участь в автопробігу. Жінка в інвалідному візку, але все одно більше десяти років за кермом.

Олена Шингарьова учасниця автопробігу

-Жизнь настолько суетная, а когда мы вот выбираемся на такой вот автопробег, мы безусловно задумываемся о ценности жизни и безопасности на дороге, поэтому это, дейстивительно, очень важно.

Про те, що життя безцінне на власному досвіді переконався Артем Павленко. Минулоріч через аварію він мало не втратив батька.

Артем Павленко учасник автопробігу

-Это страшная вещь, когда видишь человека-овоща. Этот человек не соображает. Людей, которых вынимали из машин, они уже как бы все.

Статистика ДТП сумна. Цьогоріч в Україні у аваріях загинуло чотири тисячі людей. У Харківській області понад двісті п"ятдесят. З них шістнадцять – діти.

Олександр Труш начальник відділу профілактичної роботи ДАІ у Харківській області

-Две основные причины, из-за которых погибают, это пешеходы гибнут. Вот это в тридцати процентах случаев, которые попадают в ДТП. И из-за превышения скоростного режима примерно тридцать процентов погибают.

Аварії трапляються і через керування авто у нетверезому стані. Однак, останні підвищення штрафів потроху зупиняють таких водіїв і дтп за вини водія напідпитку рідшають. На площі учасники акції також запалили свічки – на знак пам"яті про загиблих. Священники відслужили молебень.

Ростислав Обухов учасник акції

-Даже проезжающие, видя это все,хоть на какое-то время остановятся, осознают, задумаются.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия