День міста

15.08.2012 12:26   -
Автор:

 

Головне свято Першої столиці. Розпочнеться святкування дня міста у четвер 23 серпня о шостій вечора на Площі Свободи. Спочатку харківською бруківкою прокрокують працівники підприємств – передовики виробництва.

Світлана Бабицька начальник управління культури Харківської міської ради

– Если в прошлом году это было 20 предприятий, то сейчас колличество участвовать и пройти по главной площади города возросло.

Першими з днем міста привітають харків’ян зіркові гості свята – легенда 80-х – гурт "Самоцветы". Організатори кажуть, на піснях цих виконавців виросли мільони. Тож слова їх пісень співатиме усе місто.

– Ну что пробуем? Листья жёлтые над городом кружатся, с тихим шорохом нам под ноги ложатся.

Нагородять на святі тих, хто вніс вагомий внесок у життя мегаполісу. Їм присвоять звання почесних харків’ян. Привітають і тих, хто народився у день міста.

Світлана Бабицька начальник управління культури Харківської міської ради

– В этом году мы продолжим нашу традицию и на площадь, на главную сцену выйдут молодые отцы, у которых дети родились в день города и все они получат подарки от своего любимого города.

На честь всіх пролунають залпи салюту. А далі, танці і гарний настрій, обіцяють організатори. Свої найкращі хіти приготували гурт Дискотека Аварія, верка Сердючка, Океан Ельзи та Вера Брежнева. Завітають до Першої Столиці і іноземні гості – гурт Boney М. Дади кул, Санні, Багама Мама проспівають разом з харків’янами. Завершиться свято опівночі – грандіозною феєрією від піротехніків – святковим салютом, який і прознаменує – Харкову додався ще один рік. 358-мий.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов. «Харьковские Известия»